Porcijos | Gaminimo laikas |
2porcijos | 30minučių |
Porcijos |
2porcijos |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- 700 g arbūzo
- 3 vnt dideli pomidorai
- 1 vnt agurkas
- 1 vnt raudonos saldžiosios paprikos
- 1/2 geltonas svogūnas
- 2 vnt česnako skiltelių,
- 1/3 šviežių mėtų (puodelio šviežių mėtų lapelių)
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 valg. šaukštai acto
- 1 arb. šaukštelio jūros druskos
- 1/2 arb. šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/4 arb. šaukštelio kumino
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Arbūzą, pomidorus, agurką, svogūną supjaustykite kubeliais, sudėkite į maisto trintuvą kartu su likusiais komponentais. Atidėkite keletą mėtų lapelių papuošimui.
- Sutrinkite mišinį iki norimos konsistencijos. Patiekite su baltos duonos skrebučiais, šlakeliu alyvuogių aliejaus, užberkite mėtos lapelių.
Maistinė vertė
Gaspačo sriuba su arbūzu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 397
Kalorijos iš riebalų 234
% Dienos norma*
Riebalai 26g
40%
Sotieji riebalai 4g
20%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 18g
Natris 18mg
1%
Kalis 946mg
27%
Angliavandeniai 41g
14%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 28g
Protein 5g
10%
Vitaminas A
148%
Vitaminas C
285%
Kalcis
6%
Geležis
12%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu