Porcijos | Gaminimo laikas |
3 | 50min |
Porcijos |
3 |
Gaminimo laikas |
50min |
Ingredientai
- 450 g „Utenos mėsos“ buliaus mėsos guliašui
- 400 g kapotų pomidorų savose sultyse
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 100 g raudonųjų pupelių
- 20 g šviežių bazilikų
- 100 g raudonųjų svogūnų
- 1 vnt. česnakinės duonelės
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite jautieną. Kepkite ant vidutinės ugnies. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
- Nugaravus išsiskyrusioms sultims, sužerkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus. Pakepinkite dar kelias minutes. Tada suverskite pomidorus, pupeles, įdėkite kapotas alyvuoges ir česnakus. Paskaninkite prieskoniais ir kapotais šviežiais bazilikais. Troškinkite mėsą keptuvėje, uždengę dangčiu, apie 30 min.
- Duonelę kepame orkaitėje pagal gamintojų rekomendacijas.
*Šefo patarimas: prieš sudėdami mėsą į keptuvę, įsitikinkite, ar ji gerai įkaitusi. Taip užskrudinsite mėsą ir išlaikysite ją sultingesnę.
Maistinė vertė
Jautienos guliašas su alyvuogėmis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 417
Kalorijos iš riebalų 144
% Dienos norma*
Riebalai 16g
25%
Sotieji riebalai 6g
30%
Trans-riebalai 1g
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 139mg
46%
Natris 846mg
35%
Kalis 1276mg
36%
Angliavandeniai 16g
5%
Skaidulinės medžiagos 4g
16%
Cukrus 7g
Protein 51g
102%
Vitaminas A
20%
Vitaminas C
40%
Kalcis
16%
Geležis
52%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu