Krevetės ir smidrai keptuvėje
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Krevetės ir smidrai keptuvėje
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
4porcijos 25minutės
Porcijos
4porcijos
Gaminimo laikas
25minutės
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Dubenyje sumaišykite krevetes su druska, pipirais, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis, žievele ir išspaustu česnaku.
  2. Nupjaukite kietą šparagų apačią ir supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais.
  3. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps kvapnus, apie 1 minutę.
  4. Į keptuvę vienu sluoksniu sudėkite krevetes. Kepkite 2 minutes, krevečių nejudindami. Tuomet jas apverskite ir kepkite, kol iškeps (priklausomai nuo dydžio, gali reikėti dar 1-2 minučių). Perkelkite į švarią lėkštę.
  5. Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Kai įkais, sudėkite smidrus ir kepkite, kol jie taps traškūs, 3-4 minutes. Tuomet sudėkite pomidorus ir pakepinkite 1 minutę. Į keptuvę vėl sudėkite krevetes ir pašildykite dar 1 minutę. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Išdėliokite į lėkštes ir iš karto patiekite su citrinos skiltelėmis.
Maistinė vertė
Krevetės ir smidrai keptuvėje
Vienos porcijos maistinė vertė (150g)
Kalorijos 285 Kalorijos iš riebalų 135
% Dienos norma*
Riebalai 15g 23%
Sotieji riebalai 2g 10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 190mg 63%
Natris 229mg 10%
Kalis 637mg 18%
Angliavandeniai 10g 3%
Skaidulinės medžiagos 4g 16%
Cukrus 4g
Protein 29g 58%
Vitaminas A 31%
Vitaminas C 47%
Kalcis 10%
Geležis 34%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu