Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 25minutės |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
25minutės |
Ingredientai
- 500 g smidrų
- 500 g šaldytų tigrinių krevečių
- 200 g vyšninių pomidorų
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 3 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
- 1 vnt citrinos
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Dubenyje sumaišykite krevetes su druska, pipirais, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis, žievele ir išspaustu česnaku.
- Nupjaukite kietą šparagų apačią ir supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais.
- Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps kvapnus, apie 1 minutę.
- Į keptuvę vienu sluoksniu sudėkite krevetes. Kepkite 2 minutes, krevečių nejudindami. Tuomet jas apverskite ir kepkite, kol iškeps (priklausomai nuo dydžio, gali reikėti dar 1-2 minučių). Perkelkite į švarią lėkštę.
- Į keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Kai įkais, sudėkite smidrus ir kepkite, kol jie taps traškūs, 3-4 minutes. Tuomet sudėkite pomidorus ir pakepinkite 1 minutę. Į keptuvę vėl sudėkite krevetes ir pašildykite dar 1 minutę. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
- Išdėliokite į lėkštes ir iš karto patiekite su citrinos skiltelėmis.
Maistinė vertė
Krevetės ir smidrai keptuvėje
Vienos porcijos maistinė vertė (150g)
Kalorijos 285
Kalorijos iš riebalų 135
% Dienos norma*
Riebalai 15g
23%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 190mg
63%
Natris 229mg
10%
Kalis 637mg
18%
Angliavandeniai 10g
3%
Skaidulinės medžiagos 4g
16%
Cukrus 4g
Protein 29g
58%
Vitaminas A
31%
Vitaminas C
47%
Kalcis
10%
Geležis
34%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu