Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
5asm | 30min | 1valanda |
Porcijos | Prep Time |
5asm | 30min |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- 100 g sausainių
- 50 g tirpinto sviesto
- 500 g maskarponės sūrio
- 100 ml plaktos grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 120 g cukraus
- 4 vnt kiaušiniai
- 4 valg. šaukštas miltų
- 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 arb. šaukštelio tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
Porcijos: asm
Ingredientai
Porcijos: asm
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sausainius sumalkite į trupinius, sumaišykite su tirpintu sviestu. Sukrėskite į 20 cm skersmens formą ir pirštais prispauskite prie dugno. Kepkite 8 min., palikite atvėsti.
- Maskarponę išsukite plaktuvu, įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, miltus. Po vieną įplakite kiaušinius. Tada – grietinėlę ir žievelę.
- Tešlą supilkite į kepimo formą. Orkaitėje kepkite dar 60–70 min., kol viršus pagels, o viduriukas dar nebus visai standus. Palikite atvėsti orkaitėje pravėrę dureles. Vėliau dėkite į šaldytuvą ir patiekite šaltą.
Maistinė vertė
Maskarponės sūrio pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1017
Kalorijos iš riebalų 675
% Dienos norma*
Riebalai 75g
115%
Sotieji riebalai 44g
220%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 4g
Cholesterolis 186mg
62%
Natris 63mg
3%
Kalis 88mg
3%
Angliavandeniai 55g
18%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 34g
Protein 10g
20%
Vitaminas A
4%
Vitaminas C
2%
Kalcis
3%
Geležis
11%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu