Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 1,5valandos |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
1,5valandos |
Ingredientai
- 2 vnt baltųjų svogūnų
- 5 skiltelių česnako skiltelių,
- 500 g rikotos
- 200 ml 36% grietinėlės
- 200 g sviesto
- 1 vnt lazanijos lakštų
- mocarelos
- 150 g špinatų
- 1 vnt moliūgo
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Parmesan cheese (šiek tiek)
- Šviežio šalavijo (šiek tiek)
- muskatų (šiek tiek)
- citrinos (šiek tiek)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Užkaitinkite orkaitę iki 180 C°. Kol orkaitė kaista, nuplaukite ir supjaustykite vienodais kubeliais moliūgą.
- Moliūgą dėkite į kepimo skardą, jį apšlakstykite aliejumi. Šalia moliūgo skardoje guldyti sviestą, šalaviją. Viską apibarstyti druska ir pipirais.
- Skardą su moliūgo gabaliukais įdėti į įkaitusią orkaitę 30 min. (arba kol suminkštės).
- Įkaitinkite keptuvę ir joje karamelizuokite svogūną. Kai lengvai apskrus, į keptuvę sudėti špinatus ir kepti ant vidutinio kaitrumo.
- Špinatams sukepus ir išleidus skystį, įspauskite česnako, užbarstykite druskos ir pašlakstykite citrinos sulčių.
- Gautą masę sumaišykite su rikotos sūriu, įtarkuokite citrinos žievelės.
- Iškeptą moliūgą su šakute sutrinkite iki vientisos, „siūlinės“ masės. Į ją įpilkite grietinėlę ir išmaišykite, po to pabarstykite druska, pipirais bei įtarkuokite muskato riešutų.
- Kepimo skardoje sluoksniuokite lazaniją: pirmame sluoksnyje gausiai tepkite moliūgų masę, pagardinkite šviežiu šalaviju. Tada dėkite lazanijos lakštus, ant viršaus tepkite špinatų ir rikotos mišinį bei užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio. Taip sluoksniuokite lazaniją, kol nebeliks nei vieno pertepimo bei nepamirškite, kad paskutinis sluoksnis turėtų būti kreminis užtepimas.
- Susluoksniuotą lazaniją apdėliokite buratos arba mozarelos sūrio gabaliukais, pabarstykite šalavijo bei parmezanu.
- Lazaniją apdenkite folija ir įdėkite kepti į 180 C° orkaitę 30 min., paskui nuimkite foliją ir pakepkite dar 15 min., kol lazanijos viršus apskrus.
Maistinė vertė
Moliūgų lazanija
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1029
Kalorijos iš riebalų 702
% Dienos norma*
Riebalai 78g
120%
Sotieji riebalai 48g
240%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 20g
Cholesterolis 192mg
64%
Natris 631mg
26%
Kalis 882mg
25%
Angliavandeniai 53g
18%
Skaidulinės medžiagos 10g
40%
Cukrus 11g
Protein 34g
68%
Vitaminas A
876%
Vitaminas C
62%
Kalcis
40%
Geležis
26%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu