Moliūgų lazanija
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti RIMI parduotuvėse
Moliūgų lazanija
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti RIMI parduotuvėse
Porcijos Gaminimo laikas
4porcijos 1,5valandos
Porcijos
4porcijos
Gaminimo laikas
1,5valandos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Užkaitinkite orkaitę iki 180 C°. Kol orkaitė kaista, nuplaukite ir supjaustykite vienodais kubeliais moliūgą.
  2. Moliūgą dėkite į kepimo skardą, jį apšlakstykite aliejumi. Šalia moliūgo skardoje guldyti sviestą, šalaviją. Viską apibarstyti druska ir pipirais.
  3. Skardą su moliūgo gabaliukais įdėti į įkaitusią orkaitę 30 min. (arba kol suminkštės).
  4. Įkaitinkite keptuvę ir joje karamelizuokite svogūną. Kai lengvai apskrus, į keptuvę sudėti špinatus ir kepti ant vidutinio kaitrumo.
  5. Špinatams sukepus ir išleidus skystį, įspauskite česnako, užbarstykite druskos ir pašlakstykite citrinos sulčių.
  6. Gautą masę sumaišykite su rikotos sūriu, įtarkuokite citrinos žievelės.
  7. Iškeptą moliūgą su šakute sutrinkite iki vientisos, „siūlinės“ masės. Į ją įpilkite grietinėlę ir išmaišykite, po to pabarstykite druska, pipirais bei įtarkuokite muskato riešutų.
  8. Kepimo skardoje sluoksniuokite lazaniją: pirmame sluoksnyje gausiai tepkite moliūgų masę, pagardinkite šviežiu šalaviju. Tada dėkite lazanijos lakštus, ant viršaus tepkite špinatų ir rikotos mišinį bei užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio. Taip sluoksniuokite lazaniją, kol nebeliks nei vieno pertepimo bei nepamirškite, kad paskutinis sluoksnis turėtų būti kreminis užtepimas.
  9. Susluoksniuotą lazaniją apdėliokite buratos arba mozarelos sūrio gabaliukais, pabarstykite šalavijo bei parmezanu.
  10. Lazaniją apdenkite folija ir įdėkite kepti į 180 C° orkaitę 30 min., paskui nuimkite foliją ir pakepkite dar 15 min., kol lazanijos viršus apskrus.
Maistinė vertė
Moliūgų lazanija
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1029 Kalorijos iš riebalų 702
% Dienos norma*
Riebalai 78g 120%
Sotieji riebalai 48g 240%
Polinesotieji riebalai 4g
Mononosotieji riebalai 20g
Cholesterolis 192mg 64%
Natris 631mg 26%
Kalis 882mg 25%
Angliavandeniai 53g 18%
Skaidulinės medžiagos 10g 40%
Cukrus 11g
Protein 34g 68%
Vitaminas A 876%
Vitaminas C 62%
Kalcis 40%
Geležis 26%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu