Moliūgų salotos su apskrudusia antiena
Pilną receptą ir gaminimo instrukcijas galite rasti žemiau esančiame aprašyme.
Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- Antienai
- alyvuogių aliejaus
- kmynų
- 2-3 anties šlaunelės
- jūros druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 1 vidutinio dydžio moliūgas
- 2 galvutės česnako
- 1 aitrioji paprika
- 1 ryšelis laiškinių česnakų
- Padažui
- 1 žalioji citrina
- 1 galvutė sutrinto česnako
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis kardamonų sėklų
- 1 obuolys
- 2 šaukštai sojų padažo
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Antiena
- Įkaitiname orkaitę 160 laipsnių, antieną nusausiname iš visų pusių, įtriname druska ir pipirais.
- Kol antiena kepa, pasiruošiame moliūgą. Padaliname jį į 4-5 dalis, išimame iš jo sėklas.
- Pasigaminame lengvą marinatą moliūgui. Į grūstuvę pilame alyvuogių aliejų, dedame smulkiai pjaustytus česnakus, cinamoną, kalendrų sėklas, kmynus, pjaustytą smulkiai aitriąją papriką, smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, jūros druską, pipirus. Viską gerai grūstuve sutriname iki vientisos masės.
- Į tą pačią masę, esančią grūstuvėje, įpilame nuo antienos likusių taukų ir dar kartą gerai grūstuve sutriname.
- Maždaug po 30 min., kada antiena kepa, dedame kepti kartu marinuotą, gerai įtrintą prieskoniais moliūgą ir dar viską kartu kepame apie 45 min.
- Kada moliūgas bus iškepęs, mes jo luobeles lengvai pašalinsime.
Salotų padažas
- Į atskirą dubenėlį įtarkuojam laimo citrinos žievelę, išspaudžiam iš jo esamas sultis, ir kuo daugiau.
- Susipjaustom smulkiai česnaką, dedame rudąjį cukrų, kardamono sėklų, jas prieš tai susmulkinę.
- Dedame taip pat mažais kubeliais pjaustytą obuolį ir puode viską lengvai patroškiname apie 7 min. Troškinimosi metu, dar įpilame sojų padažo. Viską gerai išmaišome.
- Iškepus antienai ir moliūgui, nuo dar karšto moliūgo, nuimame luobeles, dedame viską į lėkštę, užpilame padažu.
Maistinė vertė
Moliūgų salotos su apskrudusia antiena
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 222
Kalorijos iš riebalų 117
% Dienos norma*
Riebalai 13g
20%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 7g
Cholesterolis 23mg
8%
Natris 2458mg
102%
Kalis 643mg
18%
Angliavandeniai 20g
7%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 8g
Protein 8g
16%
Vitaminas A
181%
Vitaminas C
62%
Kalcis
6%
Geležis
17%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu