Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių baltymų
- 80 g cukraus
- 40 g miltelinio cukraus
- citrinos rūgšties
- 1/3 a. š. lazdelės vanilės
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Baltymus su cukrumi maišydami kaitinkite vandens garų vonelėje iki 45–48 °C temperatūroje ir plakite iki standžios, blizgios, tvirtos konsistencijos. Baigdami plakti, įberkite citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus. Į išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite išsijotą miltelinį cukrų. Naudodamiesi konditeriniu maišeliu ir lygiu antgaliu, formuokite deserto pagrindą.
- Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu ir atsargiai švelniais judesiais sujunkite su iki standžių putų išplakta grietinėle.
- Ant atvėsusio morengo dėkite kremą, trintų uogų tyrę ir gausiai papuoškite šviežiomis braškėmis, avietėmis, šilauogėmis, mėtos lapeliu, švelniai papudruokite.
- Prieš patiekdami, desertą šiek tiek palaikykite šaldytuve. Tada morengas sudrėks, taps minkštesnis, skoniai susijungs ir papildys vienas kitą.
Maistinė vertė
„Pavlova“
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 247
Kalorijos iš riebalų 1
% Dienos norma*
Riebalai 0.1g
0%
Natris 50mg
2%
Kalis 53mg
2%
Angliavandeniai 61g
20%
Cukrus 60g
Protein 3g
6%
Vitaminas C
2%
Kalcis
0.3%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu