Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 45minutės |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 600 g šviežios menkės
- 600 g bulvių
- 1 vnt svogūnas
- 1 vnt raudonosios aitriosios paprikos
- 125 g ridikėlių
- 1 rišulėlio smidrų
- 100 g sviesto
- mėsgtamų prieskoninių žolelių
- 1 vnt citrinos
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Palikite jas šiek tiek atvėsti ir prireikus supjaustykite gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną skiltelėmis. Perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją supjaustykite plonomis juostelėmis. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.
- Nupjaukite apatinę smidrų dalį. Smidrus supjaustykite gabalėliais ir kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
- Sviestą sumaišykite su aitriąja paprika, žolelėmis, nutarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Bulves, svogūnus, ridikėlius ir šparagus paskleiskite ant dvigubo sudrėkinto kepimo popieriaus. Ant daržovių padėkite menkę ir žolelių sviesto. Sulenkite popierių iki maišelio formos, sutvirtinkite segtukais. Kepkite ant grotelių apie 15 minučių.
- Rekomenduojama patiekti su ką tik nuskintais šviežiais laiškiniais česnakais, petražolėmis bei citrina, trupučiu aitriosios paprikos ir sviesto.
Maistinė vertė
Popieriuje kepta menkė su smidrais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 674
Kalorijos iš riebalų 333
% Dienos norma*
Riebalai 37g
57%
Sotieji riebalai 16g
80%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 12g
Cholesterolis 139mg
46%
Natris 629mg
26%
Kalis 1694mg
48%
Angliavandeniai 53g
18%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 7g
Protein 34g
68%
Vitaminas A
45%
Vitaminas C
200%
Kalcis
9%
Geležis
18%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu