Justas Mingėla

Justas Mingėla

 

Esu Justas Mingėla, socialiniuose tinkluose žinomas kaip @VilderVein. Restorane „Sugamour“ dirbu jau 4 metus ir užsiimu desertų puošyba, šokoladu bei fotografija. Laisvu laiku priimu mažus individualius užsakymus bei konsultuoju konditerijos klausimais per socialines medijas. Labai gaila, jog šiemet pavasarinė Gastronomijos savaitė neįvyko, tačiau džiaugiamės galėdami pasidalinti savo perkamiausio vasaros sezono deserto receptu, kurį pasigaminti savo namuose galės kiekvienas. Tikimės, kad išbandysite!

„Sugamour“ Pavlova
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Sugamour“ Pavlova
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
8
Porcijos
8
Gaminimo instrukcijos
Pavlova
  1. Karščiui atspariame inde sumaišome baltymus, cukrų ir žiupsnelį druskos. Laikydami indą virš garų vonelės lengvai maišome kol cukrus ištirps. Patikriname ar visas cukrus ištirpo pajaudami masę tarp pirštų. Labai geras indikatorius, jog masę jau galima pradėti plakti yra jos temperatūra, kuri šiuo metu turėtų būti apie 60-70'C laipsnių. Nuimame indą nuo garų vonelės ir vidutiniu greičiu pradedame plakti.
  2. Paruošta masė turėtų būti puri, standi bei blizgi. Konditerinio maišelio pagalba formuojame krepšelius arba diskus ant kepimo popieriaus ar silikoniniu kilimeliu išklotos kepimo skardos. Džioviname morengus 100'C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba kol visiškai išdžius. Išdžiuvę morengai turi švariai nusilupti nuo kepimo paviršiaus ir jų vidus perlaužus turi būti visiškai sausas. Išdžiuvusius morengus galima laikyti iki dvieju savaičių sandarioje, sausoje dėžutėje.
Plaktas maskarponės kremas su vanile
  1. Nedideliame inde šalto vandens išbrinkiname želatinos lapelius. Kaitinamajame puode sumaišome 100g grietinėlės, cukrų ir sėklytes iš vanilės ankšties, užverdame. Karštoje masėje ištirpiname želatinos lapelius ir gerai išmaišome. Atskirame inde sumaišome likusią grietinėlės dalį su mascarpone sūriu. Supilame šiltąją grietinėlės dalį į inda ir gerai išmaišome. Inda uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Sustingusią masę išplakame iki purumo.
Braškių įdaras su šviežių braškių gabaliukais
  1. 300g braškių trintuvu sutriname iki vientisos masės, supilame i kaitinamajį puodą ir sumaišome su cukrumi, vanilės ankšties seklytėmis bei krakmolu. Jei naudojate pektiną masę kaitiname iki užvirimo, jei krokmolą - kol tyrė sutirštės. Nuimame nuo kaitros ir paliekame ataušti. Mažais kubeliais supjaustome likusią dalį braškių ir sumaišome su atvėsusia tyre.
Pateikimas
  1. Morengo krepšeliuose sluoksniuojame kremą bei braškių įdarą. Užbaigiame desertą pjaustytomis braškėmis, šilauogėmis ar kitomis sezoninėmis uogomis. Užbaigtus krepšelius patariama valgyti iškarto, kadangi morengas per laiką gali sugerti drėgmę iš kremo, taip krepšelis praranda traškumą.
Maistinė vertė
„Sugamour“ Pavlova
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 509 Kalorijos iš riebalų 198
% Dienos norma*
Riebalai 22g 34%
Sotieji riebalai 9g 45%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 4g
Cholesterolis 80mg 27%
Natris 136mg 6%
Kalis 161mg 5%
Angliavandeniai 44g 15%
Skaidulinės medžiagos 1g 4%
Cukrus 41g
Protein 13g 26%
Vitaminas A 16%
Vitaminas C 49%
Kalcis 10%
Geležis 3%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu