Porcijos | Gaminimo laikas |
3porcijos | 40minučių |
Porcijos |
3porcijos |
Gaminimo laikas |
40minučių |
Ingredientai
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelės) (400 g skardinės pjaustytų pomidorų – pomidorų gabaliukai)
- 4 vnt 4 vištienos krūtinėlių be odos
- 200 g špinatų
- 2 valg. šaukštai tikka masala prieskonių (prieskonių mišinys „Santa Maria Tikka Masala“)
- 1 vnt geltonas svogūnas
- 4 skiltelių česnako
- imbiero šaknies (nykščio dydžio imbiero)
- 2 valg. šaukštai alyvogių aliejaus
- 1 arb. šaukštelio pipirų
- 40 g migdolų
- 3 valg. šaukštai natūralaus jogurto
- 20 g šviežios kalendros (sauja šviežios, smulkinto kalendros)
- 200 g rudųjų ryžių
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Svogūną, česnaką ir imbierą sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ant vidutinės kaitros. Sudėkite svogūnų mišinį ir pakepinkite, o paskui perdėkite į dubenėlį.
- Supilkite likusį aliejų, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite 5-7 min.
- Įmaišykite „Tikka masala“ prieskonius ir pipirus, kepkite dar minutę.
- Sudėkite svogūnų mišinį atgal į keptuvę kartu su pomidorais.
- Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite neuždengę dangčiu apie 15 min. Įmaišykite smulkintus migdolus ir špinatus, dar patroškinkite 10 minučių.
- Pagardinkite prieskoniais, tada įmaišykite jogurtą ir kalendrą. Patiekite su rudaisiais ryžiais.
Maistinė vertė
Tikka masala
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 472
Kalorijos iš riebalų 171
% Dienos norma*
Riebalai 19g
29%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 11g
Cholesterolis 1mg
0%
Natris 437mg
18%
Kalis 831mg
24%
Angliavandeniai 35g
12%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 10g
Protein 40g
80%
Vitaminas A
127%
Vitaminas C
56%
Kalcis
19%
Geležis
21%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu