Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
4porcijos | 20minučių | 45minutės |
Porcijos | Prep Time |
4porcijos | 20minučių |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 1 triušio
- 4 vištienos šlaunelių filė
- 4 česnako skiltelių,
- 2 valgomųjų svogūnėlių
- 800 g šviežių pupų
- 1 raudonos aitriosios paprikos
- 2 rozmarinų šakelių
- 4 raudonėlio šakelių
- 3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
- 50 ml konjako
- 1 arb. šaukštelio citrinos žievelės
- 320 g paelijos ryžių
- 1 arb. šaukštelio maltos paprikos
- 15 šafrano siūlelių
- 2 lauro lapų
- 1 L vištienos sultinio
- 2 citrinų
- 1 ryšelio lygialapių petražolių
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
Pasiruošimas
- Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C.
- Tuo tarpu stambiai supjaustykite triušį.
- Vištienos šlaunelių filė susmulkinkite kubeliais.
- Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius ir česnako skilteles.
- Išaižykite pupas, o aitriąją papriką supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Nuskabykite rozmarinų bei raudonėlių lapelius ir smulkiai sukapokite.
Gaminimas
- Ant grotelių uždėtoje paelijos keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite triušieną, vištieną, pusę česnakų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Kepdami retkarčiais pamaišykite, o pamaišę kaskart uždarykite kepsninės dangtį.
- Užpilkite mėsą konjaku. Tai darykite atsargiai, nes konjakas degus. Uždarykite kepsninės dangtį ir troškinkite mėsą 10 min.
- Išimkite mėsą iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Sudėkite svogūnėlius ir likusius česnakus ir kepinkite apie 5 min., kol svogūnėliai suminkštės. Jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus.
- Sudėkite pupas ir kepkite dar 5 min. Kaskart pamaišę uždenkite kepsninės dangtį. Įmaišykite apelsino žievelę ir kepkite dar 2 min.
- Suberkite į keptuvę ryžius ir atsargiai išmaišykite. Kepkite ryžius apie 3 min., tada sudėkite maltas paprikas ir kepkite dar 2 min. Kaskart uždarykite kepsninės dangtį.
- Sudėkite aitriąją papriką, smulkintas žoleles, šafraną ir laurų lapus, po to supilkite sultinį. Jei norite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Užvirinkite sultinį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai neprikeptų prie keptuvės dugno. Vėl įdėkite triušieną bei vištieną ir atsargiai išmaišykite.
- Įsitikinkite, ar ingredientai nelimpa prie dugno. Uždenkite kepsninės dangtį ir troškinkite paeliją apie 10 min.
- Tuo tarpu supjaustykite citrinas, nuskabykite ir smulkiai sukapokite petražolių lapelius. Troškindami retkarčiais pamaišykite paeliją.
- Nurodytam laikui einant į pabaigą patikrinkite, ar nereikia įpilti daugiau sultinio arba vandens, ar ryžiai išvirė.
- Išimkite keptuvę iš kepsninės. Pabarstykite petražolėmis, papuoškite citrinų riekelėmis ir padėkite keptuvę stalo viduryje.
Maistinė vertė
Tradicinė paelija
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1111
Kalorijos iš riebalų 459
% Dienos norma*
Riebalai 51g
78%
Sotieji riebalai 12g
60%
Polinesotieji riebalai 9g
Mononosotieji riebalai 23g
Cholesterolis 271mg
90%
Natris 1472mg
61%
Kalis 1291mg
37%
Angliavandeniai 54g
18%
Skaidulinės medžiagos 9g
36%
Cukrus 13g
Protein 100g
200%
Vitaminas A
10%
Vitaminas C
62%
Kalcis
13%
Geležis
54%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu