Porcijos |
1 |
Porcijos |
1 |
Gaminimo instrukcijos
- Šviežias riebiųjų ančių kepenėles sudėkite į kepimo formeles ir kepkite iki 60–65 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Sezonines daržoves nuplikykite karštu vandeniu ir trumpai pamarinuokite skirtinguose marinatuose, žaisdami aštrumo, rūgštumo ir saldumo poskoniais. Pavyzdžiui, saldų marinatą galite pagaminti iš kelių valgomųjų šaukštų mėgstamo acto ir tiek pat šaukštų cukraus. Aštresnį marinatą sukursite prisiminę aitriosios paprikos miltelius bei maltą imbierą. Lygiai tokiu pačiu principu, pasitelkę fantaziją ir atsižvelgę į skonio įgeidžius, pamarinuokite voveraites bei figą.
- Svogūnų džemui prireiks kelių smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų. Juos ilgai ant lėtos ugnies troškinkite cukraus ir raudonojo vyno acto (1 : 1 santykiu) mišinyje. Atvėsintas patiekalo sudedamąsias dalis išdėliokite lėkštėje ir papuoškite mėgstamais žalumynais, pabarstukais ar gėlėmis.
Maistinė vertė
Žemoje temperatūroje keptos riebiųjų ančių kepenėlės su svogūnų džemu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 377
Kalorijos iš riebalų 279
% Dienos norma*
Riebalai 31g
48%
Sotieji riebalai 10g
50%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 18g
Cholesterolis 105mg
35%
Natris 490mg
20%
Kalis 285mg
8%
Angliavandeniai 16g
5%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 6g
Protein 9g
18%
Vitaminas A
50%
Vitaminas C
7%
Kalcis
6%
Geležis
24%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu