
Restorane „Šturmų Švyturys“ vyrauja jauki tyli ir ramybė. Interjeras kurtas restorano vadovo ir šefo Česlovo Žemaičio, kuris pats gyvena ramioje aplinkoje, prie marių, todėl „Šturmų Švyturyje“, jausitės kaip būdami pamaryje. Čia šefo ypatingai kruopščiai kasdien parenkama šviežia žuvis, kuri atkeliauja iš Kuršių marių bei Baltijos jūros pakrantės, tiesiai iš žvejų tinklų, o garnyras prie patiekalų – įvairios daržovės, tiekiamos taip pat kiekvieną dieną tiesiai iš turgaus arba specializuotų ūkių.
„Šturmų Švyturio“ išskirtinis kūrybos bruožas yra ne tik šviežių žuvų patiekalai, bet taip pat – puikiai ištobulinta daržovių, daržovių ir vaisių marinavimo, rauginimo meistrystė. Maisto ingredientų karamelizavimas, kompotizavimas, troškinimas krosnyje – padeda suderinti netikėtus skonius. Čia viskas kuriama ir atrenkama savomis rankomis.
Iš atviros virtuvės sklindantys gaminamo maisto kvapai nuteikia itin maloniai ir kelia apetitą. Paruošti patiekalai atnešami ant stalo didelėse lėkštėse arba specialiuose vario induose. Jie patiekiami su kruopščiai parinktu daržovių garnyru iš Halės turgaus. Tai visada būna: šviežios, sezoninės daržovės, prie jų derinami 3 skirtingi padažai – visa tai sukuria harmoningą skonių visumą.
Šiame restorane nėra šaldiklio – visos žuvys laikomos atvėsintos ant ledo, o svečiai gali išsirinkti, iš kurios žuvies norėtų pagaminto patiekalo.
„Šturmų Švyturio“ restorano šefas ir vadovas Česlovas Žemaitis pakomentavo, kad: „Gastronomijos savaitės“ metu žmonės gali ateiti pasimėgauti žvejų šviežiai pagautomis žuvimis, o kokios jos bus, neaišku, nes niekada nežinai iš anksto, ką pagausi“.
Užupio gatvė 30, Vilnius
Virtuvės šefas Česlovas Žemaitis
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
8 656 98000
info@sturmusvyturys.lt
Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 12.00 – 22.00