
Savičiaus gatvėje esantis restoranas „Balzac“ – tai lyg Onorė de Balzaco meilės laiškų žavesys ir Paryžiaus romantika viename. Dėl apgalvotų interjero detalių bei prancūzų virtuvės patiekalų trumpam pamiršite, kad esate čia, Vilniaus miesto širdyje. „Balzac“ atmosfera nukelia tiesiai į meilės miestą. Meniu turime pasirinkimo kiekvieno skoniui – rasite ir klasikinių patiekalų, ir įmantresnių virtuvės šedevrų, kuriais lepinamės ne kasdien. Čia nuolat verda gyvenimas, aplinka bohemiška, menas gimsta lėkštėse.
Kalbinome „Balzac“ restorano direktorę Jadvyga Lobul.
Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?
Gastronomijos savaitės metu vilniečiams bei miesto svečiams siūlysime paragauti klasikinės prancūzų virtuvės patiekalų. Patieksime mūsų firminę keturių svogūnų rūšių sriubą, midijas baltojo vyno padaže ir desertui – burnoje tirpstantį “ Creme Brulee“. Manome, kad sudarytas meniu sužavės tiek pirmą kartą apsilankysiančius, tiek jau spėjusius pamilti prancūzų virtuvę.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?
Taip, turime ir vegetariškų patiekalų. Taip pat restorano lankytojams pageidaujant galime pasiūlyti ir kitų patiekalų vegetariškų alternatyvų.
Visą savaitę jus lepins žinomo virtuvės šefo Christian Mathis komanda.

Virtuvės šefė Gražina Šavelo
Gastronomijos savaitės meniu
Soupe A L’oignon
Keturių rūšių svogūnų sriuba
Moules Mariniere
Midijos baltojo vyno ir grietinėlės padaže su bulvių skiltelėmis
Creme Brulee
Vanilinis kiaušinių ir grietinėlės kremas su karamelizuota cukraus plutele
Savičiaus g. 7, Vilnius
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
8 614 89223
Degustacijų patiekimo laikas:
I-V 15:00-24:00
VI 12:00-24:00
VII 12:00-23:00