„El Mercado” – išskirtinė, ryški, įsimintina, ispaniško turgaus dvasia alsuojanti vieta, kurios interjeras kurtas ir įgyvendintas remiantis asmenine patirtimi, įgyta gyvenus ir keliavus Ispanijoje.
Kalbėjome su restorano įkūrėja Vija Zaneve.
Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę.
Pirmajame „El Mercado“ aukšte lankytojus pasitinka gastrobaras ir ispaniškų gurmaniškų produktų bei gėrimų krautuvėlė. Čia, kaip pačiame tikriausiame ispaniškame turguje, viską galima liesti ir visko klausti. Galima garsiai kalbėti, o svarbiausia – viskuo džiaugtis ir tuo dalintis.
Antrasis restorano aukštas – elegantiškai nerūpestinga ispaniško pajūrio stiliaus restorano erdvė, skirta vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams, pietums ar vakarienei su didesne bičiulių kompanija ar šeimomis. Joje įrengta ir jauki vaikų žaidimų zona, kurioje mažieji lankytojai gali smaigiai leisti laiką, kol tėveliai mėgaujasi Ispanijos pajūriu dvelkiančia ramybe ir gardžiais patiekalais.
„El Mercado” meniu – klasikinės ir moderniosios ispanų virtuvės derinys. Virtuvės šefas Martynas Maciulevičius patiekalų gamybai renkasi išskirtinės kokybės šviežius ispaniškus produktus, kuriuos meistriškai derina su sezonine lietuviškų ūkių produkcija. Restorane galima paragauti tradicinio katalonų patiekalo Fideuà, Josper grilyje keptų brandintos jautienos patiekalų ar įžymiojo ispaniško kumpio – Jamon de Bellota. Daug dėmesio skiriame gėrimams ir jų deriniams su maistu. Someljė Andrej Anisko mielai parekomenduos prie pasirinkto patiekalo derantį vyną ar plačiau papasakos apie dominančio regiono ypatumus.
“El Mercado” meniu keičiamas, atsižvelgiant į sezoniškumą ir lankytojų pageidavimus, tačiau klasikinius ir puikiai žinomus patiekalus, tokius kaip įvairių rūšių Paella, turėsime savo nuolatiniame meniu.
Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?
“El Mercado” siekis – skleisti ispaniškąją kultūrą, meilę žmonėms, skatinti kokybiško maisto ir gėrimų vartojimą. Ispanija – tai nerūpestingo gyvenimo sinonimas – smagūs, šilti savaitgaliai, ilgi šeimos pietūs ir dar ilgesnės draugų vakarienės, nesibaigiantys pašnekesiai prie taurės vyno, ir suprantama, visa tai vienijantis puikus ir kokybiškas maistas. Tikime, kad dalyvaujant „Gastronomijos savaitėje“„El Mercado“ sutrauks kuo įvairiausią publiką ir suteiks galimybę persikelti į saulėtąją Ispaniją, kur maisto ragavimas yra bendravimo forma. Keliausime po skirtingus Ispanijos regionus, pažinsime jos skonius, skanausime, dalinsimės gardžiu maistu, pozityvia draugija ir puikia nuotaika.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?
Ispanų virtuvė visų pirma yra Viduržemio regiono virtuvė, todėl vegetariški patiekalai sudaro didžiąją dalį “El Mercado” meniu. Šviežios daržovės, žuvys ir jūros gėrybės keliskart per savaitę atkeliaują į „El Mercado” virtuvę. „Gastonomijos savaitės“ metu siūlysime du skirtingų Ispanijos regionų įkvėptus meniu, vienas jų bus vegetariškas.
Virtuvės šefas Martynas Maciulevičius
„Gastronomijos svaitės meniu“
Meniu 1: I – V 12:00 – 14:00, 14:30– 16:30 / 20 Eur asmeniui
Pincho con gamba al sal, anchoa, alioli y huevo de codorniz
Skrebutis su druskoje kepta krevete, ančiuviu, česnakiniu majonezu ir putpelės kiaušiniu
Salteado de setas con queso Manchego y ajo negro
Kepti grybai su juoduoju česnaku ir Manchego sūriu
Cochinillo iberico con milhojas de patatas y crema de sidra y manzana asada
Keptas iberinis paršelis su bulvių sluoksniuočiu, keptų obuoliu ir sidro kremu
Churros con chocolate
Keptos ispaniškos spurgytės su šokoladu
Meniu 2: I – V 18:00 – 20:00, 20:30 – 23:00 / 30 Eur asmeniui
Tostada con gulas del norte y caviar de trucha
Skrebutis su upėtakio ikrais ir unguriukais
Pintxo de queso Idiazabal con sardina ahumada y mayonesa de piquillos
Avies sūrio krepšelis su rūkyta sardine ir degintų paprikų majonezu
Croquetas de setas con salsa de queso Garrotxa
Grybų kroketai su pelėsinio ožkos sūrios kremu
Chipirones con arroz negro, gambas y almejas
Sepijos su juodaisiais ryžiais, krevetėmis ir geldelėmis
Milhojas de chocolate con crema de Pedro Ximenez y higos
Šokoladinis sluoksniuotis su Pedro Ximenez kremu ir figomis
Didžioji g. 3, Vilnius
Virtuvės šefas – Martynas Maciulevičius
Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur
Rezervacijai:
8 649 55522
restoranas@elmercado.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I-V 11:00-15:00, 18:00-22:00