Pilies Katpėdėlė yra išskirtinė tuo, kad jos meniu sudaro trys Lietuvos laikotarpių periodai: Senovės karalystė (kitaip galima jį vadinti„valstiečių“ periodu), Piknikas tarp karų (kitaip – „Smetonos laikų“ periodas) ir Snaudžianti šalis (kitaip „sovietinių laikų“ periodas). Šiuose perioduose atrinkti populiariausi būtent tų laikotarpių patiekalai ir jų pateikimas bei serviruotė atspindi tų laikotarpių dvasią, aišku, jau šiek tiek sušiuolaikintai.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui
„Pilies Katpėdėlė“ – turės du pasiūlymus, svečias galės pasirinkti iš dviejų meniu.
Pirmas pasiūlymas:
UŽKANDIS
Silkės ir obuolių salotos ant kepintos juodos duonos
KARŠTAS PATIEKALAS
Kiaulienos, grybų ir pastarnokų troškinys
DESERTAS
Skruzdėlynas su ledais
GĖRIMAS
„Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml
Antras pasiūlymas:
UŽKANDIS
Šiltos salotos su mažosiomis bulvytėmis, rūkytomis paprikomis ir vištiena
Patiekiama su įvairių žolelių padažu
KARŠTAS PATIEKALAS
Bulviniai blynai įdaryti šonine ir sūriu
Patiekiama su grietinės ir kastinio padažu
DESERTAS
Skruzdėlynas su ledais
GĖRIMAS
„Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml
Pilies g. 8, Vilnius
Virtuvės šefas – Kiril Šostak
Siūlomo Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
+370 611 20 576
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 10:00 – 22:00