Briuselio kopūstai su mocarela
Pilną receptą ir gaminimo instrukcijas galite rasti žemiau esančiame aprašyme.
Porcijos | Gaminimo laikas |
3 | 20minučių |
Porcijos |
3 |
Gaminimo laikas |
20minučių |
Ingredientai
- 5 briuselio kopūstai
- 240 g mocarelos
- 1 galvutė česnako
- 1 šalotinis svogūnas
- 1 indelis slyvinių pomidorų savo sultyse
- 1 šaukštelis smulkintų kanapių sėklų
- jūros druskos
- pipirų
- 50 g anakardžio riešutų
- 50 g saulėgrąžų sėklų
- 5 griežinėliai Parmos kumpio pjaustyti griežinėliai
- keli lapeliai baziliko
- keli lapeliai briuselio kopūstų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Briuselio kopūstus susipjaustome į 4 dalis. Mocarelą taip pat susipjaustome į 6 dalis.
- Į puodą dedame smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytą kašalotinį svogūną, vyšninius pomidorus, kanapių sėklas, druską. Viską troškiname ir įberiame pipirus.
- Tuo tarpu, paskrudiname smulkintus anakardžio riešutus, saulėgrąžų sėklas, įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi iki gelsvumo.
- Troškinimosi pabaigoje, į bendrą puodą dedame pjaustytus briuselio kopūstus.
- Smulkiai susipjaustome Parmos kumpį.
- Kai viskas puikiai išsitroškina, dedame į lėkštę padažą, mocarelą, supjaustytą Parmos kumpį, kepintus riešutus su saulėgrąžų sėklomis, apibarstom baziliko lapeliais ir briuselio kopūsto lapeliais.
Maistinė vertė
Briuselio kopūstai su mocarela
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 420
Kalorijos iš riebalų 279
% Dienos norma*
Riebalai 31g
48%
Sotieji riebalai 12g
60%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 43mg
14%
Natris 479mg
20%
Kalis 208mg
6%
Angliavandeniai 11g
4%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 2g
Protein 27g
54%
Vitaminas A
9%
Vitaminas C
8%
Kalcis
59%
Geležis
12%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu