
Lietuvos kurortų svetingumo įstaigoms stojus prie šiltojo sezono starto linijos, „Gero skonio“ klubas suskubo sukviesti būrį savo bičiulių į ypatingą vakarienę Palangoje. Kaip visada, ji buvo kupina įsimintinų patirčių, o vieta Palangoje, kurioje svečiuotasi, mini gražią sukaktį. Be to, vakarieniautojai su smalsumu vartė naujutėlaitį žurnalo „Geras skonis“ numerį, kaip tik neseniai pasirodžiusį ir skirtą šiltajam sezonui.
Nesvarbu, kas bešvęstų jubiliejų, sukaktis nuteikia pakiliai ir paskatina ne tik atsigręžti į praeitį, bet ir mesti žvilgsnį į ateitį. Gegužės 9-ąją „Gero skonio“ klubo vakarienės svečiai rinkosi į Palangoje veikiančio viešbučio „Vanagupė“ restoraną, 5 žvaigždutėmis vertinama įstaiga kaip tik šį mėnesį švenčia 20-ies metų sukaktį, o taip pat yra atsinaujinimo sūkuryje. Anot viešbučio atstovų, baigiantis metams, „Vanagupė“ prisijungs prie tarptautinio viešbučių tinklo „Accor“ ir tęs veiklą nauju pavadinimu – „Mercure Palanga Vanagupė Resort“. Per šiuos metus, nenutraukiant veiklos, vyks įvairiausi darbai – nuo mokymų iki renovacijos. Tie, kas yra viešėję šioje vietoje, negaili pagyrų nei viešbučio personalui, nei virtuvės komandai. Jokia išimtis ir „Gero skonio“ klubo vakarienė – joje svečiai buvo apgaubti rūpesčiu bei atidumu, o skonio receptorius lepino puikūs maisto ir gėrimų deriniai.
Mažų mažiausia viena gurmanų susibūrimų tradicija nekinta metai iš metų: vakarienė visada būna vienetinė – gaminama tik tam vakarui ir daugiau nebepakartojama. Šįkart iššūkį savo kūryba nustebinti vakarieniautojus priėmė „Vanagupės“ restorano virtuvės šefas Paulius Satkauskas. Kompaniją jo su komanda paruoštiems patiekalams palaikė skirtingų rūšių UAB Švyturys–Utenos alus, kurį parinko vienas geriausių šio gėrimo žinovų Lietuvoje, atestuotas alaus someljė Jonas Lingys.
Verta paminėti ir dar vieną „Gero skonio“ vakarienių konstantą: kaskart unikali būna ne tik vakarienė, bet ir gimstanti atmosfera, kaip kas nors pasakytų – vakaro energija. Paprastai prie staliukų netrūksta nei rimtų diskusijų, nei juoko. Lygiai taip pat buvo ir Palangos „Vanagupėje“. Svečiai ne tik „maitinti“ žiniomis, džiuginti už atidumą prizais, bet ir mėgavosi patiekalais iš aukščiausios kokybės ingredientų.
O tai nebūtų įmanoma, jei ne „Gero skonio“ klubo vakarienių partneriai. Tai bendrovė „Baltic Larus“, pasirūpinusi nuostabios kokybės mėsa bei žinoma ne tik virtuvės šefams, bet ir paprastiems vartotojams. Ji valdo du populiarius mėsos produktų prekės ženklus, prieinamus ir mažmeninėje prekyboje: „Lapino puota“ bei „KITCHEN me“. Vakarienės deserto ryškiausiam akcentui Lietuvoje gaminto šokolado parūpino įmonė „Choco group“, šį skanėstą gaminanti nuo 2015-ųjų bei pristatanti prekinį ženklą „Mulate“.
Žinoma, netrūko ir kitų įspūdžių. Įmonės ACC DISTRIBUTION atstovė Olga Jagelavičienė vakarienės svečiams papasakojo apie vyno laikymo ypatybes, taip pat pristatė mėsos brandinimo spintas, kuriose eksponuota „Baltic Larus“ produkcija. Vakaro dalyviai galėjo gėrėtis virtuvės komandos ir aptarnaujančio personalo apranga, pristatyta įmonės „Jokado“, bei akimis glostyti restorane „nutūpusias“ grakščias kėdes, skirtas lauko terasoms, ar modernias lėkštes, importuojamas įmonės „ForHoreca“.
Diskusijų, pažinčių ir linksmybių buvo daug, tačiau dėmesio centre, be abejo, atsidūrė maistas. O svečius jis ir džiugino, ir stebino. Netrūko pagyrų jau šefo komplimentui – karštai rūkytai antienos krūtinėlei, patiektai taip, jog nunešė į Aziją, bei lydėtą vaiskios aukso spalvos lagerio. Visai kito charakterio buvo antrasis derinys – užkandis, kuriame pirmu smuiku grojo angus jautienos mentė, lydimas Märzen/Oktoberfest stiliaus lager tipo tamsaus alaus su sodriomis skonio bei aromato natomis. Vėl grįžus prie švelnių natų – triušienos užkandžio, netrukus atėjo metas ir pagrindiniam patiekalui – vidutiniškai keptai antienos krūtinėlei su gomurį glosčiusiais kompanionais bei kraftiniu alumi. Nemažai smagurių pritartų, jog vakarienė nusisekė, jei jos pabaigoje ant stalo atkeliauja desertas su šokoladu. Panašu, jog „Vanagupėje“ taip manančių netrūko – desertas pavlova su „Mulate“ juodojo šokolado kremu bei miško uogomis buvo įvertintas puikiai.
Tradiciškai klubo vakarienės dalyviai turėjo progą balsuoti už geriausią derinį ir ši garbė teko karšto užkandžio – lėtai keptų triušienos kroketų su ypatingu majonezu – bei jį lydėjusio alaus duetui.
„Gero skonio“ klubo vakarienės dalyviai besiskirstydami vieni kitiems linkėjo ne tik smagios vasaros bei kelionių, bet ir sakė „iki kitų susitikimų!“. Kaip rodo patirtis, klubo svečių keliai vėliau susipina pačiais įvairiausiais būdais – nuo naujų verslo kontaktų iki asmeninių draugysčių.