Kimbo“ daugiau nei prieš 20 metų sukūrė tarptautinį kavos produktų asortimentą, siekdamas būti išskirtinis tarp kitų kavos gamintojų ne tik Italijoje, bet ir pasaulinėje rinkoje. 2020 metais svarbiausiose tarptautinėse rinkose „Kimbo“ atliko vartotojų tyrimą. Po jo buvo nuspręsta klientams pasiūlyti bendrą kavos produktų išvaizdą ir atnaujintą prekės įvaizdį: pakeistas logotipas, pakuotės dizainas, pradėta ženklinti pakuotes sertifikatais, kavos pupelių kilmės šalimis (angl. Origini).

Taip sustiprintas unikalus neapolietiškos kilmės prekės ženklas. „Kimbo Espresso Italiano“ tapo „Kimbo Il Caffe’ di Napoli“. Balta pakuotės spalva suteikia produktams išskirtinumo, švaros ir prabangos jausmą, taip pat inovatyvumą, primenantį aukščiausio lygio produktų „Starbucks“, „Dunkin‘s Donuts“ ir kitų dizainą. Rafinuotos pakuotės sužadina kavos gerbėjo norą sėsti prie „Kimbo“ kavos puodelio bei pajausti tikrą neapolietiškos kavos dvasią.

„Kimbo Il Caffe’ di Napoli“

Keliaujant ir susipažįstant su Neapolio kultūra, neatsiejama proceso dalis yra neapolietiška kava bei jos skrudinimo paveldas. Neapolietiška kava turi unikalų charakterį, tamsiau skrudinama, gėrimas intensyvus ir  sodrus, švelnios ir kreminės tekstūros, maloniai išliekantis poskonis. Šio ilgametes tradicijas turinčio skrudinimo  neįmanoma standartizuoti šiuolaikiniais įrenginiais. Kava  skrudinama pasikliaujant ilgamečiais įgūdžiais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Paslaptis – tai gebėjimas pačiu  tinkamiausiu momentu baigti skrudinimo procesą.

„Neapolitan Master Roasting“ – kokarda,suteikianti papildomos pridėtinės vertės. „Italian quality“  kokarda tampa prekės ženklo tapatybės, unikalumo simboliu, kuris padaro „Kimbo“ išskirtinį rinkoje.

„Kimbo“ – neapolietiškos kavos kultūros ambasadorius

Neapolietiška kava turi savo išskirtinį identitetą. Daugelį metų Neapolio kavos kultūrą formavo senos tradicijos, pagal jas kava buvo laikoma tarpkultūriniu gėrimu, kurį galima gerti keletą kartų per dieną. Šiandien kava Neapolyje – tai socialinis kultas, bendravimo ir informacijos dalijimosi ritualas, pripažintas universaliu modeliu INPAI, nacionaliniame Italijos žemės ūkio ir maisto produktų paveldo sąraše.

„Kimbo“– socialiai atsakingas kavos gamintojas

Išskirtinį neapolietiškos kavos unikalumą pripažino UNESCO ir MIPAAF, Žemės ūkio ir miškų  politikos ministerija, kuri 2022 metais ją įtraukė į UNESCO paveldo sąrašą.

„Kimbo“ Lietuvoje

Pietų Italijoje pagaminta kava galima mėgautis ir Lietuvoje. Tuo rūpinasi viena didžiausių kavos įmonių Baltijos šalyse ir oficiali „Kimbo Il Caffe Di Napoli“ atstovė Lietuvoje – įmonė Coffee Address UAB, pristatanti  unikalius aukščiausios kokybės „Kimbo“ espreso kavos mišinius bei neapolietiška tradicija paremtas kavos ruošimo technologijas. Įmonė dirba jau nuo 1993-iųjų ir rūpinasi, kad mus pasiektų net 250 tūkst. puodelių kavos per dieną. Savo veiklą bendrovė vykdo B2B (verslas verslui) principu, o jos sėkmės paslaptis – nepriekaištingas aptarnavimas ir profesionali komanda.

Coffee Address UAB džiaugiasi galėdama pristatyti  savo klientams vieną iš „Kimbo“ asortimento perlų – „Kimbo Aroma Organic“, kuri atitinka visus tvarumo aspektus.  Tai vidutinio skrudinimo ekologiška kava iš Nikaragvos, Peru, Indijos, Tanzanijos. Produktas sertifikuotas ICEA ir „Fairtrade“. Išsiskiria unikalia saldumo ir švelnios rūgštelės derme, gėlių aromatais bei migdolų skoniu su prieskonių užuominomis.

Vasara su „Kimbo“

Vasaros laukiame visus metus, galiausiai, kai ji ateina, mėgaujamės kiekviena diena. Norėdami pratęsti šį puikų metą, ilgai vakarojame, mat temsta vėlai, naktys dažnai būna šiltos ir maloniai gaivios. Vasarą keičiasi ne tik mūsų dienos ritmas – daugelis ilsimės, atostogaujame, keliau- jame, tačiau neišvengiamai pasikeičia ir kai kurie mūsų kasdieniai įpročiai: renkamės lengvesnį maistą, vartojame daugiau skysčių, geriame daugiau gaiviųjų gėrimų. Bet vienas dalykas vis dėlto nekinta visus metus: tai įprotis dieną pradėti puodeliu puikios kavos. Tik kavos gėrimo ritualas vasarą dažnai persikelia į terasą, balkoną ar sodą, arba tiesiog ant žolės.

Coffee Address UAB pasirūpins gaiva ir pavėsiu.  Klientams siūlome patrauklius, rafinuotus, baltus „Kimbo“ skėčius.

Nors daugelis neįsivaizduojame ryto be puodelio garuojančios puikios kavos, įdienojus, kai saulė pakyla  aukštai ir kaitina itin smarkiai, norisi pasislėpti po „Kimbo“ skėčiu ir pasimėgauti gaiviu, šaltu gėrimu.

Coffee Address UAB pasirūpins gaiva ir pavėsiu.  Klientams siūlome patrauklius, rafinuotus, baltus „Kimbo“ skėčius.

Tuomet puikiausiai tiks šalta kava ar kavos desertas, o gal šaltos kavos gėrimas vietoj deserto? Būdų, kaip paruošti šaltą kavą ar kavos desertą, yra daugybė. Viena tokių receptų meistrė – Italija, kur nė viena diena neįsivaizduojama be puodelio garuojančio espreso arba šaltos kavos gėrimo ar kokteilio.

Kavos kokteilis – tai kava su…

Kava turi galybę skirtingų skonių, poskonių, aromatų, todėl prie jos galima priderinti daugybę kitų ingredientų. Tik reikėtų prisiminti, kad svarbiausias yra pačios kavos skonis, aromatas, jos suteikiamos spalvos gėrimui, o ne kitos sudedamosios dalys.

Kavos kokteiliams gaminti tinka daugybė produktų: karamelė, šokoladas, cinamonas, kardamonas, sirupas (lazdynų riešutų, migdolų, cinamono ar aitriųjų paprikų). Tai, su kuo dera konkreti kava, labai priklauso nuo jos rūšies, skrudinimo, skoninių savybių, aromato, charakterio, stiprumo, galiausiai svarbu, kaip paruoštą kavą naudosime kokteiliams maišyti: puodelyje plikytą ar espresą, karštą ar šaltą kavą. Viena vertus, tai pasunkina kavos kokteilių gaminimą, kita vertus, atveria dar platesnes galimybes eksperimentuoti su skoniais, renkantis skirtingus priedus: raudonas ar mėlynas uogas, jų sultis, vietinius ar egzotinius vaisius ir pan. Galima rinktis natūralius prieskonius – nuo juodųjų pipirų iki šalavijų.

Kavos kokteiliuose su išraiškingo skonio ingredientais ypač dera neapolietiškų tradicijų simbolis – „Kimbo“ kava. Rafinuoti skoniai, kerintys nepakartojamu ir įtraukiančiu aromatu, išryškina ne tik klasikinių kavos kokteilių charakterį, bet ir įkvepia ieškoti naujų, neatrastų skonių. „Kimbo“ kava populiari net 60-yje šalių, tradiciniai skoniai mėgstami įvairiose kultūrose.

Coffee Address UAB HORECA‘os projektų vadovas Kęstutis Krasauskis rekomenduoja keletą kavos kokteilių receptų ir kviečia paskanauti klasikinių bei naujų kavos kokteilių, kuriems gaminti naudojami skirtingi puikios „Kimbo“ kavos iš Neapolio mišiniai.

Šaltos kavos gėrimams bei desertams patiekti itin tiks stikliniai puodeliai bei prašmatnios šampano ar martinio taurės. Juose patiektas gėrimas ar desertas atrodys ypač rafinuotai ir patraukliai, mat perregimas stiklas išryškina sluoksnių, tekstūros bei spalvų dermę. Stikliniai indai, skirti šaltai kavai bei desertams, atrodo  itin elegantiškai. Jie papuoš vasaros vaišių stalą ir maloniai nustebins svečius. Šių išskirtinių indų kavai bei kavos desertams siūlo Coffee Address UAB, prekiaujanti ne tik itin kokybiškais kavos pupelių mišiniais, bet ir elegantiškais stikliniais indais, pažymėtais „Kimbo“ ženklu.

„Affogato al caffe“ – kava ir desertas viename

Šiek tiek istorijos… Išvertus iš italų kalbos, žodis „affogato“ reiškia „paskendęs“. Ir, nors šis žodis dažniausiai sukelia neigiamų emocijų, viskas atrodo kitaip, kai kalbame apie Italijoje populiarų gėrimą-desertą.

Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.

„Affogato“ – tai vanilinių ledų rutuliukas, paskandintas karštame stipriame esprese. Atrodo, kad šiame deserte tobulai dera viskas: karšta ir šalta, saldu ir kartu. „Affogato“ istorija nėra žinoma: galbūt kava netyčia buvo išpilta ant ledų?..

Paruošimo subtilybės… „Affogato al caffe“ – tai tobulas vasariškas desertas, tinkamas po pietų: saldūs ledai lėtai tirpsta karštoje kavoje. Mažas, bet reikšmingas patarimas: šiam desertui paruošti naudokite ne paprastus ledus, o itališkus gelato. Tai gerokai intensyvesnio skonio ne tokie  riebūs (nes naudojama ne grietinėlė, o pienas) bei minkštesni (nes laikomi ne taip šaltai – tik -13 °C temperatūroje)  ledai nei tradiciniai. Paprastai „affogato“ ruošiamas su vaniliniais ledais, tačiau rekomenduojama eksperimentuoti – išbandyti lazdynų riešutų, pistacijų ledus. Dažnai šis desertas paskaninamas šlakeliu likerio.

Maža, bet svarbi paslaptis… Šiam gaivinančiam desertui  paruošti itin tiks aukščiausios kokybės arabikos kavos pupelių mišinys „Kimbo Prestige“. Jis išsiskiria išraiškingais  aromatais, kurie atsiskleidžia dėl kruopštaus skrudinimo. Pupelėms būdingas vidutinis skrudinimas, sodrus aromatas ir išraiškingas skonis.

Patiekimas… „Affogato“ patiekiamas platėjančioje arba martinio taurėje.

„Caffe Shakerato“ – espresas, išplaktas plaktuve su ledukais ir paskanintas sirupu

Šiek tiek istorijos… „Caffe shakerato“ – tai dar vienas populiarus gėrimas, tinkamas, kai norisi mėgautis kava karštomis vasaros dienomis. Per pastarąjį dešimtmetį „Caffe shakerato“ Italijoje buvo ypač madingas: pralenkė net kavą su ledu.

Tai labai elegantiškas, lengvai pagaminamas, be to, gardus, švelnus ir gaivinantis gėrimas. Įvairiuose receptuose minimas baltasis cukrus arba paprastas sirupas. Mes rekomenduojame rinktis pastarąjį. „Caffe shakerato“ galima paskaninti vanile, šokoladu, likeriu, itališkais ledais (gelato) arba grietinėle. Šis gėrimas plakamas kokteilių plaktuvu. Jeigu jo neturite, kavai suplakti tiks ąsotis su sandariu dangteliu.

Paruošimo subtilybės… Ruošiant „Caffe shakerato“, naudojama espreso kava. Ji apie 30 sekundžių plakama kokteilių plaktuvu kartu su ledo gabaliukais. Rezultatas – nepakartojamos tekstūros ir skonio kava, pasipuošusi įspūdinga puta – kremu. Dažnai paskaninama įvairiais sirupais. Siūlome išmėginti, pavyzdžiui, „English Toffee“ sirupą.

Maža, bet svarbi paslaptis... Norint pasigaminti „Caffe shakerato“, puikiai tiks unikalus arabikos ir robustos kavos pupelių derinys – mišinys „Kimbo Unique“. Iš šio mišinio  paruoštas nepakartojamo aromato espresas skirtas mėgstantiems saldų skonį. Pupelėms būdingas šviesus skrudinimas, skonis išsiskiria švelnia vaisių rūgštele.

Patiekimas… „Caffe shakerato“ patiekiamas aukštoje šampano ar martinio taurėje.

Kokteiliai su kava

ESPRESSO MARTINI

  • 50 ml espresso, paruošto iš „Kimbo Prestige“kavos pupelių,
  • 50 ml degtinės,
  • 15 ml Kahlua likerio (naudojant itin aukštos kokybės kavą, užteks 10 ml),
  • 5 ml rudojo cukraus sirupo (1 dalis cukraus, 1 dalis vandens) – šio ingrediento galima nedėti, jeigu žmogus mėgsta gerti kavą be cukraus.

Gaminimas. Visas sudedamąsias dalis supilkite į plaktuvą, įdėkite šviežių ledukų ir plakite ne mažiau kaip 10 sekundžių. Suplaktą kokteilį supilkite į atšaldytą martinio taurę.

Patiekimas. Tradiciškai šis kokteilis patiekiamas su trimis kavos pupelėmis ant standžios, purios putos. Kokteilio sumanytojas Dickas Bradsellas juokauja, kad šios pupelės skirtos sėkmei pritraukti.

Svarbu. Kokteilis patiekiamas martinio taurėje. Klaidinga manyti, kad martinio taurė – moteriška. Juk iš jos savo mėgstamą kokteilį „Dry Martini“ gėrė pats Džeimsas Bondas!

Iš „Kimbo Prestige“ kavos pupelių paruoštą tvirto kūno juodojo šokolado poskonio espreso kokteilį papuošia puri lazdynų riešutų spalvos puta.

AROMA TWIST

  • 30 ml espreso, paruošto iš „Kimbo Aroma“ kavos pupelių,
  • 10 ml šeivamedžių žiedų likerio arba sirupo,
  • 20 ml Limoncello likerio,
  • 20 ml Grand Marnier konjako,
  • 30 ml raudonųjų apelsinų sulčių,
  • prosecco (putojančio vyno)

Gaminimas. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus putojantį vyną, supilkite į plaktuvą ir plakite su ledu, kol atšals. Kokteilį supilkite į 150–200 ml fleitos tipo putojančio vyno taurę. Pripildykite 2⁄3 taurės, o likusią 1⁄3 dalį užpildykite putojančiu vynu.

Patiekimas. Kokteilis gaivus, todėl prie jo puikiai dera šviežios uogos.

Svarbu. Ledukai – neatskiriama kokteilių dalis, Jie tokie pat svarbūs, kaip ir kiti ingredientai. Ledukai turi būti sausi: šlapi ne atšaldys, o atskies kokteilį ir šis bus vandeningas. Saldus ir lengvas „Kimbo Aroma“ kavos pupelių skonis paryškina gundantį kokteilio skonį.

©Žurnalas „Geras Skonis“