Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
4porcijos | 30min | 2valandos |
Porcijos | Prep Time |
4porcijos | 30min |
Gaminimo laikas |
2valandos |
Ingredientai
- 1500 g jautienos sprandinės (arba mentės)
- 150 g karštai rūkytos šoninės
- 2 valg. šaukštai aliejaus
- 50 g lydyto sviesto (ghi) arba kokosų aliejaus
- 1 vnt česnako
- 2 vnt morkų
- 1 vnt geltonas svogūnas
- 2 valg. šaukštai aukščiausios rūšies kvietiniai miltai
- 500 ml jautienos sultinio
- 500 ml sauso raudono vyno
- 1 valg. šaukšto trintų pomidorų
- 1 vnt lauro lapų
- pertražolių ir čiobrelių (žiupsnelio)
- 250 g grybų (mažų)
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais (maždaug 4–5 cm dydžio).
- Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus (mėsos dėkite po nedaug, kad ji keptų, o ne troškintųsi). Atsidėkite.
- Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atsidėkite.
- Į keptuvę įmeskite pusę sviesto. Sužerkite susmulkintą česnaką (2 skilteles), svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas, porus ir apkepkite.
- Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir dar pakepkite 2 min.
- Į gilų troškinimo indą (su dangčiu) supilkite sultinį, vyną, trintus pomidorus.
- Įdėkite lauro lapą, kapotus čiobrelius, petražoles, mėsą, skrudintą šoninę ir apkeptas daržoves
- Uždenkite ir pašaukite į iki 150 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 2 val. 30 min.
- Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūnėlius su grybais 2 min. Sudėkite juos į troškinį, likus 30 min. iki troškinimo pabaigos.
Maistinė vertė
Burgundiškos jautienos troškinys
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 359
Kalorijos iš riebalų 180
% Dienos norma*
Riebalai 20g
31%
Sotieji riebalai 9g
45%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 8g
Cholesterolis 32mg
11%
Natris 39mg
2%
Kalis 568mg
16%
Angliavandeniai 21g
7%
Skaidulinės medžiagos 4g
16%
Cukrus 4g
Protein 5g
10%
Vitaminas A
9%
Vitaminas C
10%
Kalcis
7%
Geležis
19%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu