Gaminimo laikas |
40minučių |
Gaminimo laikas |
40minučių |
Ingredientai
- 200 g šviežios menkės
- sviesto
- 1 skiltelė citrinos
- druska
- pipirai
- laurų lapeliai
- 2 bulvės
- Česnakiniam padažui paruošti
- 30 g grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
- 28 ml citrinų sulčių
- 1 skiltelė česnako
- druska
- pipirai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Menkę apibarstykite druska, pipirais ir suvyniokite į foliją su gabalėliu sviesto ir citrina.
- Kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–30 min. Kartu iškepkite ir bulves su lupenomis.
- Viską pagardinkite šviežiai suplaktu česnakiniu padažu. Vasarą į jį tiks pridėti petražolių ir gelsvių.
Maistinė vertė
Folijoje kepta šviežia menkė
Maistinė vertė vienam asmeniui 100g
Kalorijos 1062
Kalorijos iš riebalų 594
% Dienos norma*
Riebalai 66g
102%
Sotieji riebalai 26g
130%
Polinesotieji riebalai 9g
Mononosotieji riebalai 27g
Cholesterolis 192mg
64%
Natris 1986mg
83%
Kalis 2231mg
64%
Angliavandeniai 77g
26%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 5g
Protein 46g
92%
Vitaminas A
21%
Vitaminas C
132%
Kalcis
15%
Geležis
27%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu