Porcijos | Gaminimo laikas |
4-6asmenys | 30minučių |
Porcijos |
4-6asmenys |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- 2 vnt trumpavaisių agurkų
- 40 g grąžgarsčių
- 250 g cukrinių žirnelių
- 1 vnt brokolis (jaunasis)
- 50 g brokolių daigų,
- 150 g mocarelos rutuliukų („Mini Mozzarella“)
- 2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
- 6 valg. šaukštai alyvuogių aliejus
- 200 g graikiško jogurto
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
- Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite pusžiedžiais, užberkite druskos ir palikite koštuve virš kriauklės ar dubens, kad nuvarvėtų agurkų sultys.
- Puode užvirkite vandenį. Pasiruoškite dubenį šalto vandens su ledu. Imkite cukrinius žirnelius, merkite 1 min. į verdantį vandenį, traukite ir iš karto dėkite į ledo vonelę atvėsti. Tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Tą pačią procedūrą padarykite su brokoliais. Žirnelius ir brokolius susmulkinkite.
- Pasigaminkite padažą. Dubenyje citrinos sultis sumaišykite su garstyčiomis. Nuolat plakdami padažą, po truputį pilkite alyvuogių aliejų. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.
- Lėkštėse paskleiskite po šaukštą jogurto, pašlakstykite aliejaus, dėliokite gražgarstes, paruoštas daržoves, brokolių daigus, užmeskite mocarelos, užpilkite padažo, pagardinkite druska ir pipirais.
Maistinė vertė
Gražgarsčių, agurkų ir žirnelių ankščių salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 457
Kalorijos iš riebalų 315
% Dienos norma*
Riebalai 35g
54%
Sotieji riebalai 10g
50%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 19g
Cholesterolis 41mg
14%
Natris 1281mg
53%
Kalis 726mg
21%
Angliavandeniai 22g
7%
Skaidulinės medžiagos 7g
28%
Cukrus 10g
Protein 17g
34%
Vitaminas A
18%
Vitaminas C
147%
Kalcis
35%
Geležis
12%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu