Grilyje keptas 3 sūrių fondiu duonos dubuo
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Grilyje keptas 3 sūrių fondiu duonos dubuo
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
3-4porcijos 30minučių
Porcijos
3-4porcijos
Gaminimo laikas
30minučių
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės arba žemos kaitros. Jei kepate ant medžio anglių, palaukite, kol jos taps baltų pelenų spalvos. Anglis sustumkite į vieną pusę.
  2. Nuo duonos kepalo viršaus nupjaukite 1-1,5 cm storio riekelę. Nedideliu peiliu ar šaukštu išskobkite kepalo vidų. Būkite atsargūs ir nepradurkite plutos. Išskobtą duoną ir nupjautą viršų supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  3. Į ištirpintą sviestą įmaišykite smulkintą česnaką (šiek tiek česnako pasilikite). Česnakiniu sviestu patepkite duonos dugną ir vidines sieneles. Visus duonos kubelius pamerkite į likusį česnakinį sviestą ir atidėkite į šalį.
  4. Dubenyje gerai sumaišykite tarkuotus sūrius, pieną, likusį česnaką, pagardinkite pipirais ir muskatu. Supilkite mišinį į duoną. Ją laisvai suvyniokite į foliją, dėkite ant grotelių į kepsninę (priešingą pusę nei anglys), uždenkite dangtį ir kepkite 15-25 min., kol sūris visiškai išsilydys.
  5. Išmaišykite sūrį ir patiekite. Mirkykite į jį supjaustytos duonos gabaliukus ar daržovių juosteles.
Maistinė vertė
Grilyje keptas 3 sūrių fondiu duonos dubuo
Vienos porcijos maistinė vertė (100g)
Kalorijos 865 Kalorijos iš riebalų 432
% Dienos norma*
Riebalai 48g 74%
Sotieji riebalai 21g 105%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 93mg 31%
Natris 233mg 10%
Kalis 185mg 5%
Angliavandeniai 83g 28%
Skaidulinės medžiagos 0.1g 0%
Cukrus 5g
Protein 28g 56%
Vitaminas A 22%
Vitaminas C 2%
Kalcis 34%
Geležis 1%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu