Porcijos | Gaminimo laikas |
3-4porcijos | 30minučių |
Porcijos |
3-4porcijos |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- 1 vnt duonos kepalėlio
- 2 vnt česnako skiltelių,
- 80 g sviesto
- 120 ml pieno
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 180 g tepamo sūrelio
- 50 g čederio sūrio (tarkuoto)
- 50 g mocarelos (tarkuotos)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės arba žemos kaitros. Jei kepate ant medžio anglių, palaukite, kol jos taps baltų pelenų spalvos. Anglis sustumkite į vieną pusę.
- Nuo duonos kepalo viršaus nupjaukite 1-1,5 cm storio riekelę. Nedideliu peiliu ar šaukštu išskobkite kepalo vidų. Būkite atsargūs ir nepradurkite plutos. Išskobtą duoną ir nupjautą viršų supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
- Į ištirpintą sviestą įmaišykite smulkintą česnaką (šiek tiek česnako pasilikite). Česnakiniu sviestu patepkite duonos dugną ir vidines sieneles. Visus duonos kubelius pamerkite į likusį česnakinį sviestą ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje gerai sumaišykite tarkuotus sūrius, pieną, likusį česnaką, pagardinkite pipirais ir muskatu. Supilkite mišinį į duoną. Ją laisvai suvyniokite į foliją, dėkite ant grotelių į kepsninę (priešingą pusę nei anglys), uždenkite dangtį ir kepkite 15-25 min., kol sūris visiškai išsilydys.
- Išmaišykite sūrį ir patiekite. Mirkykite į jį supjaustytos duonos gabaliukus ar daržovių juosteles.
Maistinė vertė
Grilyje keptas 3 sūrių fondiu duonos dubuo
Vienos porcijos maistinė vertė (100g)
Kalorijos 865
Kalorijos iš riebalų 432
% Dienos norma*
Riebalai 48g
74%
Sotieji riebalai 21g
105%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 93mg
31%
Natris 233mg
10%
Kalis 185mg
5%
Angliavandeniai 83g
28%
Skaidulinės medžiagos 0.1g
0%
Cukrus 5g
Protein 28g
56%
Vitaminas A
22%
Vitaminas C
2%
Kalcis
34%
Geležis
1%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu