Artėjant didžiosioms metų šventėms dalinamės išskirtiniu kalėdiniu receptu aukščiausios kokybės žąsiai paruošti.
Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
20 | 30min | 5val. |
Porcijos | Prep Time |
20 | 30min |
Gaminimo laikas |
5val. |
Ingredientai
- 5 kg šviežios „Lapino puotos“ žąsies
- 2 citrinų
- 1 apelsino
- 5 v. š. šaukšto medaus
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. maltų gvazdikėlių
- 1 a. š. imbiero miltelių
- 1 a. š. žvaigždinių anyžių
- 1 v. š. kvapiųjų pipirų
- Pagal poreikį morkų, pastarnokų ir bulvių
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Supjaustykite žąsies odą grotelėmis (įpjaukite negiliai, tik riebalinį sluoksnį).
- Prieskonius sutrinkite grūstuvėje ir sumaišykite su tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis. Šiuo mišiniu įtrinkite žąsį. Būtų geriausia paukštį palikti kelioms valandoms ar nakčiai marinuotis šaldytuve.
- Į žąsies vidų sudėję panaudotus citrusinius vaisius, paukštieną kepkite ant grotelių virš skardos 1 val. Ištraukę nupilkite taukus, juos pasilikite.
- Paukštieną aptepkite medumi. Kulšis įpjaukite, nes jos kepa ilgiausiai. Žąsį dar kartą pašaukite į orkaitę, vėl kepkite apie 1 val. (temperatūra – 170 °C, 1 kg mėsos kepa nuo pusvalandžio iki valandos).
- Bulves, morkas ir kitas daržoves trumpai apvirkite, bet nepervirkite. Kai žąsiai kepti liks 20 min., šalia sudėkite daržoves – tegu apskrunda. Skanaus!
Maistinė vertė
Kalėdinė žąsis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 725
Kalorijos iš riebalų 414
% Dienos norma*
Riebalai 46g
71%
Sotieji riebalai 14g
70%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 22g
Cholesterolis 182mg
61%
Natris 718mg
30%
Kalis 999mg
29%
Angliavandeniai 23g
8%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 3g
Protein 52g
104%
Vitaminas A
4%
Vitaminas C
25%
Kalcis
4%
Geležis
35%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Daugiau receptų: „Lapino puota“ internetinėje svetainėje ir Facebook paskyroje.
Pasidalink šiuo receptu