Kepta avižinė košė su bananais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Kepta avižinė košė su bananais
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
4porcijos 35minutės
Porcijos
4porcijos
Gaminimo laikas
35minutės
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Į kepimo indą supilkite avižinius dribsnius. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Į nedidelį puodą supilkite pieną, įdėkite šaukštą sviesto, razinas ir šaukštą medaus. Viską kelias minutes kaitinkite, kol sviestas ištirps. Pienas neturi užvirti – jis tiesiog turi būti karštas. Jeigu norite, galite įmaišyti šaukštelį kakavos ar žiupsnelį cinamono.
  3. Visą puodo turinį supilkite į indą su dribsniais ir lengvai sumaišykite.
  4. Nulupkite ir supjaustykite prinokusį bananą. Tolygiai paskirstykite gabalėlius kepimo inde su dribsniais, kurie jau bus išbrinkę nuo šilto pieno. Nulupkite antrą bananą ir perpjaukite jį išilgai pusiau. Uždėkite jį ant viršaus. Banano viršų patepkite likusiu medumi. Jeigu norite, kartu su bananais galite įdėti ir smulkintų graikinių riešutų arba kapoto šokolado.
  5. Įdėkite indą ant vidurinės lentynos į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Likus 2 minutėms atsargiai išimkite indą ir apibarstykite košės viršų šaukšteliu cukraus. Jei reikia, iš viršaus trumpam įjunkite grilinimo funkciją, kad bananai paruduotų. Košė skaniausia bus šilta.

Maistinė vertė
Kepta avižinė košė su bananais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 355 Kalorijos iš riebalų 90
% Dienos norma*
Riebalai 10g 15%
Sotieji riebalai 5g 25%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 3g
Cholesterolis 21mg 7%
Natris 43mg 2%
Kalis 443mg 13%
Angliavandeniai 59g 20%
Skaidulinės medžiagos 5g 20%
Cukrus 21g
Protein 10g 20%
Vitaminas A 5%
Vitaminas C 6%
Kalcis 14%
Geležis 10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu