Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
5porcijos | 40minučių | 1,5valandos |
Porcijos | Prep Time |
5porcijos | 40minučių |
Gaminimo laikas |
1,5valandos |
Ingredientai
- 1 vnt antis
- 250 ml majonezo
- 6 vnt česnako skiltelė
- 1/2 vnt geltonas svogūnas
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 600 g rudųjų ryžių
- 1 vnt obuolio
- 2 vnt morkų
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite majonezą, česnaką, svogūną ir prieskonius.
- Nuplaukite antį ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite antį majonezo mišiniu ir sandariai uždenkite plastikine plėvele. Palikite ją marinuotis šaldytuve per naktį.
- Kitą dieną nuvalykite marinato perteklių nuo anties. Išvalykite ir supjaustykite morkas stambiais gabalais, o obuolį supjaustykite maždaug aštuoniomis skiltelėmis. Įdarykite antį ryžiais ir ant viršaus uždėkite morkų ir obuolių griežinėlių (taip bus lengviau juos išimti po kepimo).
- Kepkite antį 180 °C temperatūroje apie 90 minučių arba kol išorė taps aukso spalvos. Prieš pjaustydami pašalinkite kuo daugiau morkų ir obuolių. Supjaustykite, patiekite ir mėgaukitės!
Maistinė vertė
Kepta obuoliais įdaryta antis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 673
Kalorijos iš riebalų 423
% Dienos norma*
Riebalai 47g
72%
Sotieji riebalai 9g
45%
Polinesotieji riebalai 23g
Mononosotieji riebalai 10g
Cholesterolis 38mg
13%
Natris 763mg
32%
Kalis 188mg
5%
Angliavandeniai 36g
12%
Skaidulinės medžiagos 4g
16%
Cukrus 5g
Protein 26g
52%
Vitaminas A
0.2%
Vitaminas C
4%
Kalcis
2%
Geležis
3%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu