Artūras Butkūnas
„Meat Steak House“ virtuvės šefo Artūro Butkūno pašaukimas yra griliaus patiekalai. Artūras yra įvaldęs japonų, prancūzų virtuvių subtilybes, tačiau geriausiai atsiskleidžia, kurdamas griliaus patiekalus.
Porcijos |
4 |
Porcijos |
4 |
Ingredientai
- Miso padažui
- 200 g tamsios miso pastos
- 116 g mirino (ryžių vyno)
- 64 g rudojo cukraus
- 7 g sakės (ryžių degtinės)
- Trumų medui
- 5 g trumų aliejaus
- 100 g natūralaus medaus
- Keptam baklažanui
- 1/2 baklažano
- 80 g miso padažo
- 30 g rapsų aliejaus
- 50 g graikiško jogurto
- 5 g trumų medaus
- 3 g sezamų sėklų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Miso padažas
- Visus ingredientus gerai išmaišome.
Trumų medus
- Visus ingredientus gerai išmaišome.
Keptas baklažanas
- Sezamo sėklas pakepiname išbertas plonu sluoksniu ant skardelės, orkaitėje 180C temp. 4-5 min.
- Baklažaną pjauname per pusę. Nedidelio peiliuko pagalba supjaustome baklažano minkštimą rombais 1 cm dydžio nepažeidžiant odos. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių neleisdami jam suminkštėti.
- Baklažaną dedame į kepimo skardelę padengiame minkštimą miso padažu. Kepame grilyje 7-10 min, kol jis suminkštėja ir miso padažas gražiai užsikaramelizuoja.
- Į parinktą lėkštę dedame baklažaną, barstome pakepintomis sezamų sėklomis, šalia jo dedame padažinę su graikišku jogurtu ir ant jo pašlakstytu trumų medumi.
Maistinė vertė
Keptas baklažanas su miso padažu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 502
Kalorijos iš riebalų 126
% Dienos norma*
Riebalai 14g
22%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 9mg
3%
Natris 1667mg
69%
Kalis 247mg
7%
Angliavandeniai 83g
28%
Skaidulinės medžiagos 5g
20%
Cukrus 65g
Protein 8g
16%
Vitaminas A
9%
Vitaminas C
2%
Kalcis
5%
Geležis
5%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu