Keptos austrės su tailandietišku padažu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : ketaus grotelės
Keptos austrės su tailandietišku padažu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : ketaus grotelės
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
10porcijų 20minučių 5minutės
Porcijos Prep Time
10porcijų 20minučių
Gaminimo laikas
5minutės
Ingredientai
Porcijos: porcijų
Ingredientai
Porcijos: porcijų
Gaminimo instrukcijos
Paruošimas
  1. Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu pradėkite ruošti padažą.
  2. Nuplaukite ir, jei reikia, apskabykite laiškinius svogūnus. Išdėliokite laiškinius svogūnus ant grotelių, uždenkite kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 3 min.
  3. Po to išimkite iš kepsninės, atvėsinkite ir supjaustykite plonais žiedais.
  4. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį, sėklas ir smulkiai supjaustykite.
  5. Imbierą nulupkite ir smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sudėkite į dubenį kartu su sojų padažu.
  6. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę, paskui perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite sultis.
  7. Paruoškite lėkštę jūros druskos. Atverkite austres – austrių peiliuką įkiškite tarp geldelių toje vietoje, kur jos susijungia. Judindami peilį horizontaliai į abi puses atkabinkite geldeles. Nesukite peilio, kad nesutrupėtų kriauklė. Atkabinę geldeles pakreipkite peilį įstrižai į viršų ir braukite link dešinėje pusėje esančio raumens, kuriuo austrė prisitvirtinusi prie viršutinės geldelės. Nupjaukite jį ir nukelkite viršutinę kriauklės puselę. Apatinę geldelę su austre padėkite ant jūros druskos. Taip ji išliks stabili, neapvirs.
Gaminimas
  1. Ant kiekvienos austrės užpilkite po 3 arb. šaukštelius padažo. Išdėliokite austres ant žemesnės grotelių dalies ir uždenkite kepsninės dangtį.
  2. Austres kepkite apie 3 min. Į gražią lėkštę įberkite jūros druskos.
  3. Išimkite austres iš kepsninės ir išdėliokite paruoštoje lėkštėje su jūros druska.
Maistinė vertė
Keptos austrės su tailandietišku padažu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 12 Kalorijos iš riebalų 1
% Dienos norma*
Riebalai 0.1g 0%
Sotieji riebalai 0.02g 0%
Polinesotieji riebalai 0.03g
Mononosotieji riebalai 0.01g
Natris 19827mg 826%
Kalis 70mg 2%
Angliavandeniai 3g 1%
Skaidulinės medžiagos 1g 4%
Cukrus 1g
Protein 1g 2%
Vitaminas A 10%
Vitaminas C 56%
Kalcis 0.2%
Geležis 1%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu