Porcijos |
1 |
Porcijos |
1 |
Ingredientai
- Patiekalui
- 2 vnt. jaunų cukinijų
- 1 vnt. jauno patisono
- 3 vnt. gervuogių
- 1 žiupsnis kedrinių pinijų
- 1 žiupsnis šviežių bazilikų
- 1 žiupsnis šviežių mėtų
- 40 g ožkos sūrio fetos sūrio
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- citrinos griežinėlių
- juodosios druskos
- Ožkos pieno fetos sūrio putai
- 300 g daržovių sultinio
- 100 g ožkų pieno fetos sūrio
- 1 vnt. žaliosios citrinos lapelio
- 1 vnt. citrinžolės lapelio
- 5 g sojų lecitino
- Pomidorų confit
- 4 vnt. vyšninių pomidorų
- druskos
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Keptuvėje apkepkite cukinijas ir patisonus.
- Paruoškite ožkų pieno fetos putą: užvirkite daržovių sultinį, paskanintą žaliosios citrinos ir citrinžolės lapeliais. Iš sultinio ištraukite lapelius, sudėkite ožkų pieno fetos sūrį, sojų lecitiną ir suplakite viską rankiniu smulkintuvu iki standžių putų.
- Pomidorų confit paruošti reikalingus pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, sumaišykite su cukrumi ir druska. Vytinkite iki 100 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valndą.
- Keptas cukinijas sudėkite į lėkštę. Ant daržovių gražiai sudėliokite pomidorų confit, gervuoges, ožkų pieno fetos sūrį, fetos putą. Salotas apiberkite kedrinėmis pinijoms ir žiupsniu juodosios druskos. Papuoškite šviežių cukinijų gabalėliais, bazilikų ir mėtų lapeliais. Patiekalą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir tiekite ant stalo.
Maistinė vertė
Keptų cukinijų salotos su fetos sūrio puta ir pomidorų confitfa
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 423
Kalorijos iš riebalų 306
% Dienos norma*
Riebalai 34g
52%
Sotieji riebalai 21g
105%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 125mg
42%
Natris 2275mg
95%
Kalis 87mg
2%
Angliavandeniai 10g
3%
Cukrus 9g
Protein 20g
40%
Vitaminas A
15%
Kalcis
69%
Geležis
5%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu