Prep Time | Gaminimo laikas |
3 valandos | 1valanda |
Prep Time |
3 valandos |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 200 g džiovintų slyvų
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valg. šaukštas medaus
- 30 ml apelsinų sulčių
- česnakų, druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą. Džiovintas slyvas nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Paspausdami sukiškite slyvas į mėsos įpjovą.
- Šviežiai spaustose apelsinų arba citrinų sultyse ištirpinkite medų, suberkite prieskonius, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Marinatą užpilkite ant mėsos, ją įtrinkite ir palikite 2–3 valandoms
- Dėkite mėsą į kepimo formą, įpilkite į ją šiek tiek vandens. Mėsą pridenkite folija ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite maždaug 45 minutes. Tada mėsą atidenkite ir kepkite dar 15–20 minučių. Iškepusią mėsą palikite praaušti. Ji bus skani tiek šilta, tiek šalta.
Maistinė vertė
Kiaulienos nugarinė įdaryta džiovintomis slyvomis
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1786
Kalorijos iš riebalų 9405
% Dienos norma*
Riebalai 1045g
1608%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 33g
Natris 1mg
0%
Kalis 60mg
2%
Angliavandeniai 19g
6%
Skaidulinės medžiagos 0.1g
0%
Cukrus 18g
Protein 2100g
4200%
Vitaminas A
1%
Vitaminas C
25%
Kalcis
0.4%
Geležis
2%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu