Porcijos | Gaminimo laikas |
6porcijos | 20minučių |
Porcijos |
6porcijos |
Gaminimo laikas |
20minučių |
Ingredientai
- 400 g moliūgų tyrės
- 450 g Farfalle makaronų (mėgstamų makaronų)
- 20 g alyvuogių aliejus
- 3-4 vnt česnako skiltelės
- 100 g 31% riebumo grietinėlės
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- tarkuoto permezano (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Makaronus išvirkite dideliame puode su stipriai pasūdytu vandeniu, kol bus al dente. Pasilikite 1½ puodelio makaronų vandens ir nusausinkite.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite išspaustą česnaką ir kepkite, kol pasklis aromatas, apie 1 minutę.
- Supilkite moliūgų tyrę, 1 puodelį makaronų vandens ir šluotele plakite, kol padažas susimaišys ir taps blizgus. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens.
- Pagardinkite druska, pipirais. Sumaišykite su makaronais ir patiekiant apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Maistinė vertė
Kreminės tekstūros makaronai su moliūgų tyre
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 410
Kalorijos iš riebalų 108
% Dienos norma*
Riebalai 12g
18%
Sotieji riebalai 5g
25%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 25mg
8%
Natris 64mg
3%
Kalis 24mg
1%
Angliavandeniai 63g
21%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 0.04g
Protein 12g
24%
Vitaminas A
5%
Vitaminas C
2%
Kalcis
5%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu