Porcijos | Gaminimo laikas |
5porcijos | 1 valanda |
Porcijos |
5porcijos |
Gaminimo laikas |
1 valanda |
Ingredientai
- 550 g šviežių viščiukų broilerių filė gabalėlių,
- 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 5 česnako skiltelių,
- 2 cm imbiero šaknies
- 1 morkos (vidutinės)
- 1 žiedinio kopūsto, (mažesnio)
- 1 raudonosios paprikos
- 1 saliero stiebo
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
- laiškinių česnakų (patiekimui)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Pasiruoškite daržoves. Svogūną ir morką nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles sukapokite. Imbiero šaknį nuskuskite ir sutarkuokite. Žiedinį kopūstą supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki ryžio didumo gabalėlių arba sutarkuokite stambia tarka. Saliero stiebą supjaustykite. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir susmulkinkite.
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną, morką, česnaką ir imbierą. Pakepkite 1 min., sudėkite vištienos gabalėlius, pakepkite dar 2 min., užpilkite vandeniu (apie 2,5 l), užvirinkite. Sriubą virkite apie 20 min. Suberkite susmulkintus žiedinius kopūstus, papriką, saliero stiebą. Pavirkite apie 15 min., pagardinkite sriubą druska ir pipirais.
- Į lėkštę dėkite gabaliuką vištienos, įpilkite sriubos. Sriubą patiekite su kapotais laiškiniais česnakais.
Maistinė vertė
Lengva vištienos sriuba su žiediniais kopūstais ir imbierais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 382
Kalorijos iš riebalų 225
% Dienos norma*
Riebalai 25g
38%
Sotieji riebalai 6g
30%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 13g
Cholesterolis 101mg
34%
Natris 483mg
20%
Kalis 542mg
15%
Angliavandeniai 10g
3%
Skaidulinės medžiagos 3g
12%
Cukrus 3g
Protein 29g
58%
Vitaminas A
23%
Vitaminas C
48%
Kalcis
4%
Geležis
10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu