Mėsainiai su mangų įdaru
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : „Stuff-A-Burger“ mėsainių presas ir ketaus grotelės
Mėsainiai su mangų įdaru
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Big Green Egg“ virtuvės meistrų receptas. Kepsninės priedai : „Stuff-A-Burger“ mėsainių presas ir ketaus grotelės
Porcijos Prep Time Gaminimo laikas
4porcijos 40minučių 30minučių
Porcijos Prep Time
4porcijos 40minučių
Gaminimo laikas
30minučių
Gaminimo instrukcijos
Paruošimas
  1. Paruoškite įdarą – mangą nulupkite ir nupjaustykite nuo kauliuko minkštimą. Vaisių supjaustykite nedideliais kubeliais, o papriką – plonais žiedais. Viską kartu su cukrumi ir šlakeliu vandens sudėkite į prikaistuvį ir užkaiskite.
  2. Kaitinkite maždaug 20 min. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite įdarą. Smulkintą jautieną sumaišykite su kiaušiniu, juodaisiais pipirais ir jūros druska.
  3. Gautą mišinį padalykite į tris lygias dalis. Patepkite „Stuff-A-Burger“ presą alyvuogių aliejumi.
  4. Preso apačią ir šoną išklokite maždaug dviem vienos jautienos porcijos trečdaliais. Į gautą įdubimą įdėkite kaupiną šaukštą įdaro. Apdėkite įdarą likusia jautienos porcija, kiek telpa į presą.
  5. Suslėkite viską, kad išeitų mėsos paplotėlis. Taip pat pagaminkite dar tris mėsos paplotėlius, juos uždengę laikykite šaldytuve.
Gaminimas
  1. Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C. Tuo tarpu pomidorą ir agurkėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir suraikykite plonais žiedais.
  2. Aptepkite mėsos paplotėlius alyvuogių aliejumi. Sudėkite juos ant grotelių, uždenkite kepsninės dangtį ir kepkite maždaug po 3–4 min. iš abiejų pusių. Tuo tarpu perpjaukite per pusę bandeles.
  3. Išdėliokite bandelių puseles ant grotelių ir kepkite maždaug 30 sek. Nukelkite bandeles ir mėsos paplotėlius nuo grotelių.
  4. Ant apatinės bandelių dalies išdėliokite salotas, pomidoro bei agurkų griežinėlius ir svogūno žiedus. Pagal skonį pagardinkite majonezu. Ant viršaus uždėkite mėsos paplotėlį, riekę čederio ir kečupo arba mėgstamo barbekiu padažo. Viską uždenkite viršutine bandelės dalimi.
Maistinė vertė
Mėsainiai su mangų įdaru
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 778 Kalorijos iš riebalų 441
% Dienos norma*
Riebalai 49g 75%
Sotieji riebalai 19g 95%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 20g
Cholesterolis 200mg 67%
Natris 1942mg 81%
Kalis 638mg 18%
Angliavandeniai 45g 15%
Skaidulinės medžiagos 2g 8%
Cukrus 21g
Protein 39g 78%
Vitaminas A 11%
Vitaminas C 21%
Kalcis 19%
Geležis 21%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu