Porcijos | Gaminimo laikas |
10 | 60min |
Porcijos |
10 |
Gaminimo laikas |
60min |
Ingredientai
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 kg moliūgo
- 1 geltonas svogūnas
- 5 skiltelės česnako
- 1/2 a. š. druskos
- 1/2 a. š. cinamono
- 1/2 a. š/ muskatų
- žiupsnis maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelis kajeno pipirų
- 4 stiklinės daržovių sultinio
- 1/2 stiklinės kokosų pieno
- sauja moliūgų sėklų
- mėstamos žolelės ar prieskoniai papuošimui
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Išskobti moliūgo sėklas šaukštu. Minkštimą atskirti nuo žievės ir supjaustyti stambiais kubeliais.
- Įkaitinti orkaitę iki 220 C, iškloti kepimo skardas kepimo popieriumi. Sudėti moliūgą ir kepti 35 min ar daugiau, kol moliūgas taps minkštas.
- Dideliame puode įkaitinti aliejų, sudėti smulkintą svogūną bei česnaką, kepinti ant nedidelės kaitros apie 8 min. Pabarstyti druska ir gerai išmaišyti.
- Į puodą sudėti keptą moliūgą, supilti sultinį ir suberti pipirus, cinamoną, muskatą. Troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 min. Tuo tarpu keptuvėje pakepinti moliūgų sėklas, kol gražiai apskrus.
- Nuėmus puodą nuo kaitros, supilti kokosų pieną. Leisti sriubai šiek tiek atvėsti. Galiausiai sutrinti ją rankiniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
- Patiekiant sriubą puošti ją moliūgų sėklomis bei pasirinktomis žolelėmis ar prieskoniais.
Maistinė vertė
Prieskoninė moliūgų sriuba
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 92
Kalorijos iš riebalų 36
% Dienos norma*
Riebalai 4g
6%
Sotieji riebalai 1g
5%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 1g
Natris 332mg
14%
Kalis 404mg
12%
Angliavandeniai 16g
5%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 6g
Protein 2g
4%
Vitaminas A
611%
Vitaminas C
14%
Kalcis
5%
Geležis
15%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu