Prieskoninė moliūgų sriuba
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Prieskoninė moliūgų sriuba
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
10 60min
Porcijos
10
Gaminimo laikas
60min
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
  1. Išskobti moliūgo sėklas šaukštu. Minkštimą atskirti nuo žievės ir supjaustyti stambiais kubeliais.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 220 C, iškloti kepimo skardas kepimo popieriumi. Sudėti moliūgą ir kepti 35 min ar daugiau, kol moliūgas taps minkštas.
  3. Dideliame puode įkaitinti aliejų, sudėti smulkintą svogūną bei česnaką, kepinti ant nedidelės kaitros apie 8 min. Pabarstyti druska ir gerai išmaišyti.
  4. Į puodą sudėti keptą moliūgą, supilti sultinį ir suberti pipirus, cinamoną, muskatą. Troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 min. Tuo tarpu keptuvėje pakepinti moliūgų sėklas, kol gražiai apskrus.
  5. Nuėmus puodą nuo kaitros, supilti kokosų pieną. Leisti sriubai šiek tiek atvėsti. Galiausiai sutrinti ją rankiniu trintuvu iki vientisos kreminės konsistencijos.
  6. Patiekiant sriubą puošti ją moliūgų sėklomis bei pasirinktomis žolelėmis ar prieskoniais.

Maistinė vertė
Prieskoninė moliūgų sriuba
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 92 Kalorijos iš riebalų 36
% Dienos norma*
Riebalai 4g 6%
Sotieji riebalai 1g 5%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 1g
Natris 332mg 14%
Kalis 404mg 12%
Angliavandeniai 16g 5%
Skaidulinės medžiagos 6g 24%
Cukrus 6g
Protein 2g 4%
Vitaminas A 611%
Vitaminas C 14%
Kalcis 5%
Geležis 15%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu