Gaminimo laikas |
30minučių |
Gaminimo laikas |
30minučių |
Ingredientai
- Salotoms reikės:
- 200 g ožkos pieno sūrio (Ica Halloumi)
- 500 g arbūzo
- 100 g juodosios bolivinės balandos
- 100 g grąžgarsčių
- 50 g kedrinių pinijų
- 80 g vytinto kumpio
- Užpilui reikės:
- 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vnt žalioji citrina
- 2 valg. šaukštai medaus
- mėta
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- HALLOUMI sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, groteles patepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Sūrį kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių, arba kol jis pasidarys gražios auksinės spalvos. Iškeptą sūrį palikite šiek tiek atvėsti.
- Pasiruoškite užpilą: visus užpilui skirtus ingredientus maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės (naudokite citrinos sultis ir žievelę).
- Arbūzą supjaustykite nedideliais kvadratukais.
- Bolivinę balandą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, tada leiskite atvėsti.
- Į lėkštes dėkite gražgarstes, virtas atvėsintas bolivines balandas, arbūzo gabaliukus, kedrines pinijas, vytintą kumpį ir užpilkite užpilu.
- Šalia į tą pačią lėkštę guldykite grilyje kepto HALLOUMI sūrio gabaliukus.
- Patiekite kaip gaivius lengvus pietus ar vakarienę, arba spalvingą patiekalą.
Maistinė vertė
Salotos su grilyje keptu Halloumi sūriu, bolivine balanda ir arbūzu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 2048
Kalorijos iš riebalų 1161
% Dienos norma*
Riebalai 129g
198%
Sotieji riebalai 41g
205%
Polinesotieji riebalai 26g
Mononosotieji riebalai 51g
Cholesterolis 135mg
45%
Natris 1900mg
79%
Kalis 2344mg
67%
Angliavandeniai 164g
55%
Skaidulinės medžiagos 13g
52%
Cukrus 75g
Protein 79g
158%
Vitaminas A
147%
Vitaminas C
122%
Kalcis
53%
Geležis
109%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu