Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
12asmenų | 30minučių | 45minutės |
Porcijos | Prep Time |
12asmenų | 30minučių |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 500 g trapios tešlos
- 700 g keptų moliūgų masės
- 300 ml sutirštinto pieno (nesaldinto)
- 3 vnt kiaušiniai
- 50 g cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 1 valg. šaukštas miltų
- 1,5 arb. šaukštelio kardamono
- 1 arb. šaukštelio cinamono
- 1 arb. šaukštelio malto imbiero
- druskos (žiupsnelio)
- pipirų (žiupsnelio)
Porcijos: asmenų
Ingredientai
Porcijos: asmenų
|
Gaminimo instrukcijos
- Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Kai moliūgas suminkštės, ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite, išskaptuokite minkštąją dalį ir sutrinkite iki vientisos masės virtuviniu trintuvu. Minkštimo reikia apie 450 g.
- Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, pieną, kiaušinius, cukrų, miltus, prieskonius.
- Apie 70–100 g tešlos atidėkite papuošimui. Tešlą iškočiokite, išpjaustykite norimos formos lapelius, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol lapeliai iškeps.
- Likusią tešlą iškočiokite, dėkite į apvalią, sviestu išteptą kepimo formą ir prispauskite prie skardos kraštų. Subadykite tešlą šakute.
- Supilkite moliūgo įdarą ant tešlos ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–45 min.
- Kai pyragas iškeps ir atvės, papuoškite spalvotais lapeliais.
Maistinė vertė
Trapios tešlos tarta su moliūgais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 267
Kalorijos iš riebalų 45
% Dienos norma*
Riebalai 5g
8%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 2g
Cholesterolis 51mg
17%
Natris 570mg
24%
Kalis 190mg
5%
Angliavandeniai 49g
16%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 27g
Protein 7g
14%
Vitaminas A
99%
Vitaminas C
3%
Kalcis
8%
Geležis
10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu