Rita Matusevičiūtė-Tamašauskienė
Viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ restorano „Diverso“ virtuvės šefė Rita Matusevičiūtė-Tamašauskienė pristato vyne troškintų jūros gėrybių su čili ir pomidorais receptą. Šis nesudėtingas, bet pavasariškai elegantiškas patiekalas Jus nukels į Viduržemio jūros pakrantę ir neabejotinai atgaivins atostogų prisiminimus.
Porcijos | Gaminimo laikas |
4 | 35min |
Porcijos |
4 |
Gaminimo laikas |
35min |
Ingredientai
- 400 g mėlynųjų moliuskų su kiautais
- 300 g jūros gėrybių kokteilio
- 1 šviežio čili pipiro
- 1 svogūno
- 2 saliero stiebų
- 2-3 skiltelių česnako
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelės)
- 1/2 stiklinės stiklinės balto vyno
- žuvies arba daržovių sultinio
- saujelės šviežių petražolių ir kalendrų
- pagal skonį juodųjų pipirų, druskos
- pagal skonį rudojo cukraus
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Salierą, čili, svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais.
- Puode su šlakeliu aliejaus apkepkite svogūnus, kol gražiai apskrus. Tuomet sudėkite likusias daržoves ir pakepkite kelias minutes, supilkite smulkintus pomidorus, patroškinkite 2 min.
- Sudėkite jūros gėrybes, moliuskus, supilkite vyną, sultinį, pamaišykite ir keletui minučių uždenkite dangčiu puodą. Patroškinkite, kol midijos atsivers. Įberkite druskos, pipirų ir cukraus.
- Pabaigoje suberkite smulkintus žalumynus. Skanaus !
Maistinė vertė
Vyne troškintos jūros gėrybės su čili ir pomidorais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 312
Kalorijos iš riebalų 90
% Dienos norma*
Riebalai 10g
15%
Sotieji riebalai 2g
10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 143mg
48%
Natris 717mg
30%
Kalis 1001mg
29%
Angliavandeniai 20g
7%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 9g
Protein 31g
62%
Vitaminas A
18%
Vitaminas C
50%
Kalcis
14%
Geležis
41%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu