Rita Matusevičiūtė-Tamašauskienė

Rita Matusevičiūtė-Tamašauskienė

 

Viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ restorano „Diverso“ virtuvės šefė Rita Matusevičiūtė-Tamašauskienė pristato vyne troškintų jūros gėrybių su čili ir pomidorais receptą. Šis nesudėtingas, bet pavasariškai elegantiškas patiekalas Jus nukels į Viduržemio jūros pakrantę ir neabejotinai atgaivins atostogų prisiminimus.

Vyne troškintos jūros gėrybės su čili ir pomidorais
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Vyne troškintos jūros gėrybės su čili ir pomidorais
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
4 35min
Porcijos
4
Gaminimo laikas
35min
Gaminimo instrukcijos
  1. Salierą, čili, svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais.
  2. Puode su šlakeliu aliejaus apkepkite svogūnus, kol gražiai apskrus. Tuomet sudėkite likusias daržoves ir pakepkite kelias minutes, supilkite smulkintus pomidorus, patroškinkite 2 min.
  3. Sudėkite jūros gėrybes, moliuskus, supilkite vyną, sultinį, pamaišykite ir keletui minučių uždenkite dangčiu puodą. Patroškinkite, kol midijos atsivers. Įberkite druskos, pipirų ir cukraus.
  4. Pabaigoje suberkite smulkintus žalumynus. Skanaus !
Maistinė vertė
Vyne troškintos jūros gėrybės su čili ir pomidorais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 312 Kalorijos iš riebalų 90
% Dienos norma*
Riebalai 10g 15%
Sotieji riebalai 2g 10%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 143mg 48%
Natris 717mg 30%
Kalis 1001mg 29%
Angliavandeniai 20g 7%
Skaidulinės medžiagos 2g 8%
Cukrus 9g
Protein 31g 62%
Vitaminas A 18%
Vitaminas C 50%
Kalcis 14%
Geležis 41%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu