Ingredientai
- 450 g lašišų filė
- 170 g vilkešerio filė
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vnt raudonasis svogūnas
- 2 skiltelės česnako miltelių
- 1 vnt aitrioji paprika
- 1 vnt geltonos saldžiosios paprikos
- 1 vnt imbiero šaknies
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelės)
- 100 g šparaginių pupelių
- 15 g šviežios kalendros
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.
- Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite dar 2 min.
- Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.
- Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.
Maistinė vertė
Žuvienė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1182
Kalorijos iš riebalų 414
% Dienos norma*
Riebalai 46g
71%
Sotieji riebalai 10g
50%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 17g
Cholesterolis 240mg
80%
Natris 773mg
32%
Kalis 3055mg
87%
Angliavandeniai 59g
20%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 26g
Protein 139g
278%
Vitaminas A
28%
Vitaminas C
340%
Kalcis
32%
Geležis
39%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu