Žuvienė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Žuvienė
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Gaminimo instrukcijos
  1. Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.
  2. Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite dar 2 min.
  3. Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.
  4. Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.

Maistinė vertė
Žuvienė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1182 Kalorijos iš riebalų 414
% Dienos norma*
Riebalai 46g 71%
Sotieji riebalai 10g 50%
Polinesotieji riebalai 10g
Mononosotieji riebalai 17g
Cholesterolis 240mg 80%
Natris 773mg 32%
Kalis 3055mg 87%
Angliavandeniai 59g 20%
Skaidulinės medžiagos 6g 24%
Cukrus 26g
Protein 139g 278%
Vitaminas A 28%
Vitaminas C 340%
Kalcis 32%
Geležis 39%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu