Restoranas „Amandus“ švelniai primena Skandinaviją: tiek savo patiekalais, tiek aplinka. Anot restorano šeimininkų, maistas čia ruošiamas su išmone ir polėkiu, o interjere rastumėte net pankiškų elementų. Pavadinimas „Amadus“ parinktas dėl pagarbos Lizzi ir Knud Amandus, žmonėms, globojusiems restorano įkūrėją ir virtuvės šefą Deivydą Praspaliauską kulinarijos studijų Kopenhagoje metu. Be to, amandus lotyniškai reiškia mylimas, tą patį hebrajų kalboje simbolizuoja ir Deivydo vardas.

Kalbinome „Amandus“ restorano vadovą ir virtuvės šefą Deivydą Praspaliauską.

Pristatykite save ir savo restoraną?

Mokiausi gaminti Skandinavijoje, todėl ir mano restorane juntamas Skandinavijos dvelksmas: dėmesys sezono naujienoms, skonio grynumui, natūralumui.

„Amandus“ – tai novatoriškas restoranas, kuriame siekiame suteikti svečiams įdomių patirčių ir gerų emocijų, nes mums patiems maistas pirmiausia reiškia emocijas. Restorane deriname tris koncepcijas: viešbučio pusryčius, dienos pietus su a la carte meniu, degustacines vakarienes. Meniu pasiūlymai keičiasi kas mėnesį, taigi – atsinaujiname net triskart per sezoną, prisiderindami prie produktų, būdingų tam metui.

Iš kur semiatės įkvėpimo maisto kūrybai?

Minčių, įkvėpimo suteikia kasdienis darbas ir jo keliami iššūkiai. Įkvepia svečiai, kurie lankosi restorane, vertina virtuvę ir restoraną, pastebi pokyčius, augimą, turi pasiūlymų mūsų komandai. Norisi būti vertam jų dėmesio ir stengtis. Siekdami nuolat atsinaujinti, ieškome įdomių produktų gamintojų Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse, kurie išmanytų savo darbą ir gerbtų maistą.

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“?

„Gastronomijos savaitės“ idėja, ko gero, yra žmonių supažindinimas su restoranais ir patiekalais, kurių kasdienybėje jie neragautų. Todėl ypač siūlome užsukti tiems, kurie „Amandus“ dar nesilankė. Mėginsime parodyti ne tik restorano stilių, skonius, bet ir mūsų būdą, tai, kaip bendraujame su svečiais.

Smagu prisidėti prie „Gastronomijos savaitės“, tai tarsi festivalis, kuris įdomus ir lankytojams, ir dalyviams. Taip pat malonu žinoti, kad visi drauge prisidedame prie maisto kultūros ugdymo, skiriame dėmesio virėjo profesijai. Šios savaitės metu rengsime mūsų restoranui būdingas vakarienes: su daug įspūdžių, nedidelių atradimų ir gera nuotaika.

Neįprasčiausias siūlomo maisto derinys Jūsų restorane?

Esame siūlę moliūgų ledų, ožkos sūrio ir slyvų desertų, silkės su melionais.

Aklai siekiant originalumo galima išeiti „už krašto“, todėl kurdami derinius, siekiame, kad jie būtų prasmingi, stebintų ir džiugintų žmogų.

 

Gastronomijos savaitės meniu:

šefo komplimentas
silkės „matje“ ir avokado užkandis su svarainiais
iberiko skruostas su „sherry“ vyno padažu ir briuselio kopūstais
juodos duonos, burokėlių ir juodųjų serbentų desertas

Lina Jushe nuotr.


Pilies g. 34, Vilnius

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų

Rezervacijai:
8 675 41191
info@amandus.lt

Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 12.00 – 23.00