Restoranas „Telegrafas“ yra įsikūręs pačioje Vilniaus širdyje, senamiestyje, „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje. Čia, besimėgaujant europietiškos virtuvės patiekalais, būsite apsupti elegantiško interjero, malonios ir jaukios atmosferos, galėsite stebėti įspūdingus Vilniaus arkikatedros aikštės vaizdus.
„Kempinski Hotel Cathedral Square“ pastatas nuo 1948 metų ilgą laiką buvo centrinis Vilniaus telegrafas. Po renovacijos viešbučio restoranas išlaikė ryšį su Vilniaus miesto istorija – jam parinktas pavadinimas, pabrėžiantis ryšį su istorija – „Telegrafas“.
Kalbėjome su „Kempinski Hotel Cathedral Square“ rinkodaros ir el. komercijos vadybininke Rugile Bartkevičiūte.
Pristatykite restorano virtuvę. Kur šefas semiasi įkvėpimo naujiems skonių deriniams?
„Telegrafo“ virtuvė – europietiška, įkvėpta ir Rytų, ir Vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais. Patiekalų gaminimas paremtas sezonų kaita, tad kaskart kalendoriui žymint naujo sezono pradžią, pagal to metų laiko dominuojančius ingredientus, kuriamas ir naujas juos atspindintis meniu. Ši tradicija, kaip kertinė ašis, išlaikoma kasmet, tačiau su kiekvienu nauju meniu, patiekaluose atpažinsite ir vyraujančias pasaulines gastronomijos tendencijas, kurias šefas akylai stebi ir kūrybiškai integruoja į patiekalus. Be abejo, skonių darną išlaikyti padeda ilgametė šefo patirtis ir nesuskaičiuojamos valandos bandymų.
Kokiems žmonėms patiks Jūsų pasiūlymai?
Esame atviri visiems svečiams!
Ar restorano aplinka atspindi maisto pasiūlą?
Tikrai taip, tiek aplinka tiek maistas sukasi ties elegantiška europietiška prabanga bei spinduliuoja subtilų balansą tarp istorinės praeities bei modernumo.
Koks bus Jūsų restorano meniu „Gastronomijos savaitę“?
Šis meniu, specialiai sukurtas „Gastronomijos savaitei“, tai trumpa įžanga pirmajai pažinčiai su restoranu „Telegrafas“. Vyriausiasis šefas Javier Lopez meniu sukomponavo iš patikrintų patiekalų bei jų derinių, turėdamas tikslą per sąlyginai trumpą pietų meniu laiką rasti kelią į čia pirmą kartą apsilankiusių svečių širdis.
Meniu siūlomų porcijų dydis šios savaitės metu bus visiškai toks pat, kaip ir įprastiniame restorano „Telegrafas“ meniu.
Ar bus vegetariškų, ar veganiškų opcijų (jei taip, kokių)?
Nors įprastai esame be galo lankstūs ir galime sukurti šventę ypatingų maisto pageidavimų turintiems svečiams, šiame specialiame „Gastronomijos savaitės“ meniu, ypatingų patiekalų vegetarams ar veganams nėra įtraukta.
Gastronomijos savaitės meniu:
Burata sūrio kremas / „Heirloom“ pomidorai / variacija / balzamiko ikrai
Arba
Jeruzalės artišokų sriuba / krevetės / traškutis / čili aliejus
***
Tunas / moliūgų virtinukai „Gnocchi“ / Kinietiškos daržovės „Pak choi“ / žaliosios citrinos kremas
Arba
Antienos šlaunelės „Confit“ / belugos lęšiai / miško grybai / raudonojo vyno padažas
***
„Panna cotta“ / miško uogos
3 Patiekalų pietūs su vandeniu ir kava / arbata – 20 eur
Universiteto g. 14, Vilnius
Virtuvės šefas Javier Lopez
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
8 52 201600
telegrafas.vilnius@kempinski.com
Degustacijų patiekimo laikas
I-V 12.00 – 15.00