Kalbėjome su Rasa Šnaideriene, „Apvalaus stalo klubo“ įkūrėja ir savininke.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.

„Apvalaus stalo klubo“ išskirtinumas yra tai, kad restorano meniu jau daug metų rūpinasi iškilūs šefai-mentoriai. Geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose šiais metais užėmėme 12-ą vietą – tai yra aukščiausias palypėjimas tarp visų į TOP 30 įtrauktų restoranų.

Šiuo metu restorane siūlomus patiekalus sukūrė trys šefai: „Michelin“ žvaigždės restorano „Indaco“  šefas Pasquale Palamaro, Talino restorano „Ribe“ šefas Rado Mitro ir didelę tarptautinę patirtį turintis šefas Mickey Bhoite.

Mūsų virtuvės filosofiją galima apibūdinti taip: „Čia (tai, kas lietuviška) ir dabar (sezoninės gėrybės) kartu su pasauliu (globalios tendencijos ir technologijos)“. Tai reiškia, kad stengiamės naudoti kuo daugiau vietinių produktų, dalis jų atkeliauja ir iš šeimininkų daržo bei sodo, ruošiame sezoninius patiekalus su šviežiomis gėrybėmis, o virtuvėje naudojame pačias įvairiausias technikas – tiek tradicines, istorines, tiek ir itin modernias.

Restorano aplinka atvykusiuosius tarsi nukelia į šiek tiek kitokį pasaulį, priverčia atitrūkti nuo kasdienybės. Vaizdą į Trakų pilį puikiai papildo solidi, prabangi ir elegantiška erdvė. Stengiamės, kad svečio patirtis restorane būtų išties išskirtinė – pavyzdžiui, indus atsivežėme iš „Pordamsa“ gamyklos Ispanijoje. Šie porceliano gaminiai įkvėpė ne vieną žinomą pasaulio šefą – norime, kad panašų pakylėjimą pajustų ir mūsų svečiai.

Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

„Gastronomijos savaitėje“ dalyvaujame pirmą kartą. Pasiruošimui skiriame ypatingai didelį dėmesį, nes įsitikinome, kad šios savaitės metu restoranus aplanko, su jų virtuve susipažįsta ir įdėmiai vertina išties daug žmonių. Koncentruotoje formoje norime parodyti viską, ką mokame geriausiai – išnaudoti lietuviškas, sezono teikiamas gėrybes, ir išmoningai jas paruošti.

„Gastronomijos savaitės“ metu svečiams siūlysime trijų patiekalų degustacinį meniu. Jame – Dzūkijos miškuose surinktų bei egzotiškų grybų sriuba, daržovių užkandis, kuris neabejotinai nustebins išgrynintais skoniais, ir lėtai gaminta, burnoje tirpstanti ėriuko kulninė. Šiuos patiekalus sukūrė itin kūrybiškas, atidus detalėms, jautrus estetikai naujasis mūsų šefas Artūras Naujokas, kuris pastaruosius tris metu gilinosi į gastronomines subtilybes dirbdamas kartu su šefu Mickey Bhoite. Esame tikri, kad su šiuo meniu atsiskleisime ir pirmąjį kartą „Apvalaus stalo klube“ apsilankiusiems svečiams, ir sugebėsime dar kartą nustebinti tuos, kurie jau buvo pravėrę restorano duris.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?

Besilaikantys vegetariškos mitybos principų „Apvalaus stalo klubo“ a la carte meniu tikrai ras sau tinkamų patiekalų. Pavyzdžiui, kaip pirmąjį užkandį siūlome ekologiškų burokėlių kapotinį, ypatingu būdu paruoštą daržovių užkandį ir skumbrę, tarp antrųjų užkandžių –  daugiaryžis su konjake marinuotų ančių kepenėlių paštetu. Pasiūlysime ir vėžių uodegėlių sriubą, o tarp karštų patiekalų – nuo vegetariško lietuviško sūrio patiekalo su moliūgų ir bulvių gratinu, šafrane marinuotais obuoliais ir pankolių saldainiais  iki šiene keptos lašišos. Apie patiekalus visada papasakos mūsų padavėjai, kurie tikrai gerai išmano jų sudėtį ir paruošimo būdus.

„Gastronomijos savaitės meniu“

„Pasivaikščiojimas po Trakus“

Geltonieji burokėliai, spalvotos morkytės, pastarnokai, topinambai, moliūgai, kaliaropės, salotų lapeliai, topinambų tyrė

Grybų sriuba

Enoki ir shimeji grybai, baravykų putėsiai, porų aliejus, grybų sultinys

 

Ėriuko kulninė

Žemoje temperatūroje virta ėriuko kulninė, vytinti mažieji pomidorai, lengvai kepta cukinija, grybų tyrė su sepijų rašalu, apkepta bulvytė, demi-glace padažas

 


Karaimų g. 53, Trakai

Virtuvės šefas – Artūras Naujokas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

8 637 06202

sales@asklubas.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-VII 12:00-22:00