
Restoranas „Ertlio namas“ – unikali šeimyniška erdvė, kur rafinuota istorinė lietuviška virtuvė skoningai dera su šiuolaikine kultūra ir technologija.
Jurgio Ertlio, mūrininkų ir dailidžių cecho magistro XVII a. statytame name istoriją pažinsite kitaip – ne per muziejų, knygas ar gidų pasakojimus. Čia autentišką istoriją įkvėpsite, užuosite, ragausite. Stebėsitės, gėrėsitės, atrasite iš naujo ir mėgausitės. Degustacinės vakarienės metu, vertindami unikalius patiekalus ir jais mėgaudamiesi būtinai rasite laiko pabendrauti su šeima, draugais ar kolegomis – tokios minutės ir valandos bus ypač vertingos ir įsimins ilgam.
Kruopščiai išstudijavę dvarų bei vienuolynų archyvuose rastus receptus, išgvildenę Lietuvos „kuchmistrų“ paslaptis atkūrėme autentiškus viduramžių, renesanso ir baroko epochų patiekalus ir juos šiuolaikiškai interpretavome.
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur
Aperityvas
Putojantis obuolių, agrastų vynas
Naminė duona su čiobreliais ir krapų sviestu su grikiais
XVI a. receptas
Šefo komplimentas
Agurkų šerbetas su degtine, sraigių ikrais ir midaus puta
XIX a. receptas
Bebro paštetas su žirneliais, jaunomis morkytėmis ir žolelių padažu
XVI a. receptas
Rūgštynių sriuba su rūkytomis putpelėmis ir migdolų pienu
XVII a. receptas
Veršiena su bobausiais, jaunomis ropėmis ir sultinio su smetona padažu
XVIII a. receptas
Rabarbarų saldėsis su žemuogių ir braškių ledais
XVIII a. receptas
Šv. Jono g. 7, Vilnius
Virtuvės šefas – Tomas Rimvydis
Rezervacijai:
8 690 33300
reservations@ertlionamas.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – IV 17:00 – 22:00
V 17:00 – 23:00
VI – VII 13:00 – 22:00