
Kalbėjome su restorano šefe ir savininke Inga Turminiene.
Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.
Esame pačioje Kauno senamiesčio širdyje, rotušės aikštėje. „IETI“ yra šiuolaikiškas lietuviškas restoranas. Restorano interjeras: šviesus ir modernus, vyno kortoje turime vynų iš inovatyvių vyndarių. Ingredientus perkame iš ūkininkų, kurie modernizuoja savo amatą ir kuria naujus produktus, renkamės modernų aptarnavimo stilių ir patiekalų pateikimą.
Dažniausiai naudojame lietuviškus produktus, stengiamės sunaudoti kuo daugiau ir išmesti kuo mažiau. Todėl naudojame pažangius gamybos būdus ir kuriame receptus, kurie mums leidžia sunaudoti visą gyvūną ar visą daržovę. Restorano šefė Inga Turminienė mokėsi garsiuose užsienio restoranuose tokiuose kaip „Geranium“ (Danija) ir „The Greenhouse“ ( Jungtinė Karalystė). Patiekaluose mums svarbu išryškinti natūralius ingredientų skonius bei gamtos natūralumą, sezoniškumą.
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?
„Gastronomijos savaitė“ yra puikus renginys akcentuojantis restoranų kultūrą. Per šią savaitę į restoranus susiruošia gerokai daugiau žmonių nei paprastai. Tai labai džiugina, nes mūsų svečiai ir yra tas pagrindinis ingredientas, kuris skatina stengtis, augti ir tobulėti.
Savo svečiams paruošime keturių patiekalų meniu. Sudarytą iš dviejų užkandžių, karšto patiekalo ir deserto. Meniu pristatys mūsų personalas ir tikimės kad šis meniu padės geriau pažinti ir pamilti „IETI“.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?
„IETI“ restorane yra vegetariškų patiekalų, vegetarams turime ir užkandžių ir karštų patiekalų ar desertų. Gastronomijos savaitės meniu turėsime ir vegetarišką variantą, tačiau ne veganišką. Veganiškų patiekalų turime ne visuomet, todėl veganišką gyvenimo būdą propaguojančius žmones kviečiame pranešti iš anksto apie savo apsilankymą, tuomet galėsime pasiruošti.
„Gastronomijos savaitės“ meniu
„Šis meniu ypač gerai apibūdina „IETI“ ir tai ką mes darome. Manau, šie keturi patiekalai yra puiki pažintis su restoranu ir mūsų filosofija. Nors ingredientai ir skamba paprastai, tačiau patys patiekalai bus šiuolaikiški. Ingredientus paruošime ir pateiksime jiems neįprastu būdu. Mums labai svarbu surasti šiuolaikišką lietuviškumą, balansą tarp seno ir naujo, nepamirštant nei vieno, nei kito. Manau, kad šie patiekalai tai puikiai atspindės.“
Grikių kruopainis su džiovintais baravykais
Kepta silkė
Dzūkiška banda
Slyvų pyragas su avies jogurto ledais
Rotušės al. 6, Kaunas
Virtuvės šefė – Inga Turminienė
Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
8 626 85228
info@ieti.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I 16:00-20:00
II-IV 16:00-22:00,
V-VI 16:00-23:00
VII 16:00-20:00