Miesto centre, pėsčiųjų alėjoje įsikūręs restoranas „Velvetti“ į Druskininkų miestą įsiveržė lyg mažytis cunamis. Duris atvėręs kaip klasikinių desertų ir geros kavos vieta, netrukus nuolatinių svečių paragintas pradėjo galvoti apie virsmą į mažytį restoranėlį. Savininkams pradėjus ieškoti tiekėjų vietinėse apylinkėse užsimezgė puiki ir ilgalaikė partnerystė su vietiniais ūkiais, kurių pasekoje gimė jau penktasis Sūrių festivalis, pritraukiantis vis daugiau smulkiųjų augintojų ir gamintojų.
Restorano virtuvė išsiskiria moderniu požiūriu į klasikinę virtuvę, o patys savininkai, iš „akcininkų” perkopė į kitą barikadų pusę. Kartu kuria, atnaujina ir prižiūri meniu, brandina naujas idėjas, keliauja ir tobulinasi užsienio virtuvėse.
Daugybė pastangų ir bandymų netruko atsipirkti, restoranas dvejus metus iš eilės pateko tarp 30 geriausių Lietuvos restoranų, taip pat yra tarptautinės gurmanų gildijos „Chaine des rotisseurs“ narys.
Rekomenduojama paragauti: silkės užkandį, restorane brandintos ėrienos arba jautienos, malkinėje krosnyje keptos naminės duonos, naminių ledų.
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Šaltas užkandis
Ruginės duonos šimtalapis
arba
Šaltibarščių kapučinas
Pagrindinis patiekalas
Brandintos jautienos kulninė
arba
Jūros gėrybių kvintetas
Desertas
Illè flotante
arba
Dilgėlių ledai
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Šaltas užkandis
Ruginės duonos šimtalapis
arba
Šaltibarščių kapučinas
Karštas užkandis
Pâté de canard en croûte
arba
Ravioliai įdaryti burokėliais
Pagrindinis patiekalas
Brandintos jautienos kulninė
arba
Jūros gėrybių kvintetas
Desertas
Illè flotante
arba
Dilgėlių ledai
Vilniaus al. 16, Druskininkai
Virtuvės šefas – Snieguolė Žižienė, Remigijus Žižys
Rezervacijai:
8 611 41330
velvettivelvetti@gmail.com
Degustacijų patiekimo laikas
IV 12:00 – 22:00
V 12:00 – 22:00
VI 12:00 – 22:00
VII 12:00 – 20:00