„Vila Komoda“ – tai istoriniai šeimos namai. Grafų Tiškevičių laikais statyta ir po restauracijos 2018 metų vasarą atsidariusi vila yra poilsio vieta, restoranas, privatus sodas bei stogo terasa. Naujoji „Vilos Komodos“ šeima, gerbdama originalių šeimininkų įstoriją, savo kas sezoną besikeičiančias idėjas taip pat ir meniu, pristato per Aleksandro Tiškevičiaus laišką. Pagarba jiems – jaučiama kiekvienoje erdvėje, interjere.
Klabėjome su restorano direktore Karolina Vičiūte-Meide
Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.
Restorano interjeras – klasika susimaišiusi su modernu. Prabangaus aksomo audiniai matomi moderniuose minkštuose balduose. Ąžuolinės grindys pasirinktos su idėja, kad nešiotųsi, dėvėtųsi – jose tikimės po metų pamatyti dalelę naujosios Komodos istorijos. Pačio restorano interjeras turbūt geriausiai atspindi ir restorano konceptą, virtuvę.
Visada ieškome modernių, nepatirtų žaliavų apdorojimo technologijų. Taip pat stengiamės viską, nuo A iki Z, daryti patys – kepame duoną, išgauname ekstrakcijas, brandiname mėsas. Vis dėlto, galutinio produkto skonis išduoda mūsų tikrąsias vertybes – šeimą ir žmones. Paragavus maisto „Viloje Komodoje“, dažnai sulaukiame komentarų, jog patiekalų skonis kažką primena. Iš tiesų, primena tai, ko mus mokino protėviai – prisitaikymo prie sezono, autentiškų skonių.
Kadangi „Vila Komoda“, naujos šeimos ir komandos namai, čia nestatome savęs į jokius rėmus, o tiesiog kuriame. Vienintelis mūsų tikslas – bendravimas, edukacija bei nuolatinis tobulėjimas. Stengiamės individualaus laiko skirti kiekvienam svečiui ir po kelių mėnesių patirties, galime drąsiai pasakyti, kad laiko visada mums skiria ir Komodos svečiai. Iš jų mokomės, keičiamės idėjomis.
Virtuvės komanda – patyrę ir užsidegę žmonės. Tai virtuvės vadovas, Martyn Meid, konditerė, Monika Skučaitė, bei šefas Egidijus Tumalavičius. Vieni iš kitų mokomės, bendraujame ir nepamirštame juoktis, nes tik taip galime būti atviri tobulėjimui, atrasti ramybę kuriant patiekalus.
Tikime, kad su pozityvia energija paruoštas maistas – skaniausias.
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?
„Gastronomijos savaitė“ – puiki proga sutikti dar daugiau žmonių užsidegusių restoranų bei maisto kultūra. Manome, kad ši – susideda iš daugybės skirtingų aspektų. Tai – aplinka, konceptas, pateikimas, komanda, aplinka, svečiai. Šis reginys – galimybė dar arčiau prisiliesti prie mums, grįžusiems iš kito krašto, naujos rinkos, kitų restorano komandų bei galimybė bendradarbiauti.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?
Restorane tikrai yra vegetariškų patiekalų. Pozityviai žiūrime ir stengiamės suprasti kiekvieną svečią. Esame ruošę degustaciją žmonėms, kurie valgė tik baltą maistą. Taip, tik spalvos prasme. Tai mums nesukėlė problemų, o privertė išeiti iš savo komforto zonos bei tapti dar kūrybingesniais. Rekomenduojame ateinančius informuoti „Vilos Komodos“ komandą apie savo alergijas, intolerancijas ar pasirinkimą, tokiu būdu galėsime prisitaikyti prie kiekvieno.
„Gastronomijos savaitės” meniu
Paketas 1 / 20 Eur asmeniui
- Vištienos kepenėlių paštetas, šaltalankių gelis, ruginė duonelė.
- Kristalizuotas kopūsto lapas, sojos emulsija.
- Kiaulienos sprandinė, topinambai, topinambų piurė, marinuotas ridikas.
Paketas 2 / 30 Eur asmeniui
- Vištienos kepenėlių paštetas, šaltalankio gelis, ruginė duona.
- Juodaodė menkė, miso sultinys, marinuota ropė, saliero piurė, spragintos kruopos.
- Imbierinio jogurto rudeninė suflė su pasirinkto skonio ledais – riešutų, zefyrų ar kiaušininio likerio.
Meilės al. 5, Palanga
Virtuvės šefas – Martyn Meid
Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur
Rezervacijai:
8 620 37977
info@vilakomoda.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 13:00-20:00