• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„Time“ restoranas yra įsikūręs „Comfort Hotel LT“ pirmame aukšte. Vos užėjus į restoraną, dėmesį atkreipia tai, kad čia pietauja nemažai patenkintų žmonių. Nors ir restorane pilna žmonių, vis tiek išlieka erdvumo pojūtis, o besišypsantys padavėjai kviečia prie stalo.

Kalbėjome su „Time“ restorano virtuvės šefu Ignu Višinsku ir direktoriumi Arminu Darasevičiumi.

Kaip kyla įkvėpimas kurti naujus skonių derinius?

Ignas: Esu tarsi neišsenkantis įdėjų kibiras, visada turiu minčių, ką ir kaip daryti, nemažai įkvėpimo pasisemiu iš gamtos – nuvažiuoju į mišką, ten pasivaikštau, paskanauju, paragauju įvairių augalų. Žinoma, nedidelė jų dalis pritaikoma virtuvėje, bet pavasario metu šviežutėliai ir jauni augalai panaudojami patiekaluose. Taip pat įdėjų pasisemiu skaitydamas daug užsienio literatūros, taip sužinau ir pasaulines tendencijas bei tobulėju. Mūsų restoranui „Time“ yra 5-eri metai, čia pradėjau dirbti nuo nulio, iš pradžių dariau viską, ką reikėjo.

Arminas: „Time“ restorano kolektyvas labai kūrybingas, negalime ilgai daryti to paties, mes kiekvieną dieną sudarome du naujas meniu – pietums ir vakarienei, be jokio išankstinio įspėjimo. Pietų meniu visada skiriasi nuo vakaro meniu.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kuo ypatingi Jūsų virtuvės maisto šedevrai?

Arminas: Pas mus šiandien populiariausias iš desertų yra krem briule – žmonės jį dievina.

Ignas: Kartais užtrunkame parą, kai gaminame, pavyzdžiui, jaučio skruostą troškiname žemoje temperatūroje apie 14 valandų. Kai svečias ateina į restoraną, šį patiekalą pateikiame jau per 20 minučių. Per pietus visada stengiamės turėti bent vieną veganišką patiekalą, kuri tinka ir vegetarams, o vakare visada yra vegetariški užkandžiai.

Arminas: Mes esame itin demokratiškas restoranas, jei žmogus ateina ir sako, kad nevalgo, nei žuvies, nei mėsos, tai tokiam svečiui galime paruošti specialų patiekalą, bet „Gastronomijos savaitės“ metu reikės rinktis iš specialaus siūlomo meniu, nors tuo pačiu šalia turėsime ir įprastinį meniu.

Kokia pas Jus „Gastronomijos savaitė“?

Ignas: Visada turiu viziją, kaip turi atrodyti vienas ar kitas patiekalas. Kompozicija kiekvieną dieną gali skirtis, nes gimsta vis kitų minčių, kas, kaip ir kodėl. Mėgstu naudoti trupinius, daržovių dulkes. „Gastronomijos savaitės“ metu naudosiu sezoniškus dalykus: moliūgus, grybus, iš vasaros paruoštas džiovintas ir marinuotas, sūdytas gėrybes.

Arminas: Mūsų restoranas unikalus „Gastronomijos savaitę“ tuo, kad kiekvienai dienai visada parengiame vis kitokį meniu. Pas mus viena diena prilygsta visai savaitei. O pagrindinė idėja ta, kad žmonės pagaliau priprastų leisti laiką mūsų restorane, jaustųsi gerai, kai juos aptarnauja. Žmonėms turi būti normalu, natūralu išeiti į restoraną: su draugais, su tėvais, nes dabar tarsi turime nubrėžtą ribą, kas eina į restoranus, kas ne. Į restoranus ateina jaunimas arba vyresni žmonės, kurie kadaise sukosi verslo pasaulyje, o kiti žmonės, įstrigę savo kompleksuose, nedrįsta apsilankyti restorane arba apsilankę jaučiasi it nesavame kailyje.

Netgi pas mūsų kaimynus latvius jau įprasta „Gastronomijos savaitę“ eiti į prabangius restoranus padegustuoti skonių įvairovės, o lietuviai šios kultūros dar neišsiugdė. Juk tokia gera kaina, tik 20 EUR už prabangius patiekalus, šiltą aptarnavimą, pavyzdžiui, už tą pačią sumą galima įsigyti 2 picas arba prabangiai praleisti laiką restorane ir gauti sveikesnį maistą bei rankų darbo padažą.


Mindaugo g. 27/ Kauno g. 14, Vilnius

Virtuvės šefas Ignas Višinskas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų

Rezervacijai:
8 612 02247
zoja@time2time.lt

Degustacijų patiekimo laikas
I-IV 17:30 – 22:00
V-VI 17:30 – 23:00