„Imperial“ restoranas yra itin prabangaus klasikinio amerikietiško interjero pavyzdys. Čia vyrauja riešutmedis, užliedamas erdvę sodria kaštono spalva, kuri susipina su prabanga alsuojančiomis detalėmis: įspudingais sietynais, prabangios odos krėslais, „Versace“ indais, sidabriniais įrankiais ir krištolinėmis taurėmis. Prabangą ir aukščiausią kokybę rasite ir restorano gourmet klasės meniu siūlomuose patiekaluose.
Kalbėjome su „Imperial“ restorano maisto ir gėrimų vadybininku Tomu Barausku.
Koks įprastinis Jūsų restorano meniu?
„Imperial“ meniu dominuoja prancūziškos ir amerikietiškos virtuvės klasikiniai patiekalai. Be jų rasite ir omarų, kurie mums pristatomi tiesiai iš Šiaurės Atlanto gelmių. Restorane pateikiamas legendinis „namų gamybos“ foie gras paštetas, dar čia rasite austres, marmurinės jautienos didkepsnius ir daugelį kitų plačiai pamėgtų patiekalų.
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“? Kodėl dalyvaujate?
„Gastronomijos savaitė“ mums ypatingas įvykis – jos metu galime parodyti save platesnei publikai, pasidalinti naujienomis ir atradimais. Suteikiame žmonėms džiaugsmą per skanius ir išradingus patiekalus, pagamintus su meile bei ypatingu dėmesiu kiekvienai smulkmenai.
Pristatykite restorano virtuvę?
„Imperial“ – tai amerikietiškos virtuvės restoranas – tik neapsigaukite, nors daugelis šią virtuvę sieja su greitu maistu, tačiau pas mus yra buržuazinė virtuvė, kuri labai skiriasi nuo liaudiškosios.
Amerikietiškoje virtuvėje jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas: amerikiečiai nuolat mokėsi iš svetimtaučių, perimdavo maisto gaminimo būdus, derino juos su savais. Taigi galima teigti, jog ši virtuvė – tai įvairių kultūrų ir tradicijų sintezė. Mes gerai išmanome šio kulinarinio žanro taisykles ir siūlome tik tradicinį ir sveiką maistą.
Maisto šviežumas ir kokybė nepakeičiamos grandys siekiant išlaikyti „Imperial“ restoraną aukščiausiame lygyje.
Kur virtuvės šefas semiasi įkvėpimo naujiems skonių deriniams?
Šefas nuolatos seka pasaulines naujienas ir tendencijas, dalyvauja seminaruose ir bendruose projektuose su kitais šefais. Jam tai suteikia galimybę išmokti naujų kulinarinių paslapčių ir pasidalinti savo žiniomis. Pasak mūsų šefo, tobulėjimas ir žingeidumas, tai – tiesiausias kelias į sėkmę.
Neįprasčiausias siūlomo maisto derinys?
Didžiuojamės, kad galime svečiams patiekti, išties aukštos kokybės, lietuviškos arklienos. Tai išskirtinio skonio mėsa, kuria mes siūlome pasimėgauti ir atrasti dar nepatirtus skonius. Lietuvoje kol kas ši mėsa nėra plačiai paplitusi, bet senas kulinarines tradicijas turinčiose šalyse, tai ypatingai vertinamas delikatesas.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų ?
Svečiams siūlome:
- Avokado tar-tar su vasabiais, margų rūgštynių ir žirnelių daigais;
- Itališką daržovių sriubą (genovietišką „Minestrone“);
- Raviolius, įdarytus trijų rūšių riešutais, bei su trumų padažu;
- Mini papriką, įdarytą fetos sūriu ir anakardžių riešutais, pateikiamą su garstyčių padažu ir daržovių traškuč
Ką parengėte „Gastronomijos savaitei“?
Mūsų „Gastronomijos savaitės“ meniu:
- Trumų ir baravykų sriuba, pateikiama su prancūzišku skrebučiu ir baltaisiais trumais
- Ravioliai, įdaryti žąsiena, babausių padaže
- Uogų ir šokolado desertas
„Gastronomijos savaitės“ meniu buvo kuriamas atsižvelgiant į sezoniškumą – ruduo puikus grybus metas, todėl patiekaluose dominuoja grybai.
Mūsų pasiūlymas sužavės visus maisto mylėtojus, kurie vertina ne tik aukštos kokybės virtuvę, bet ir įsimintiną pateikimą ir maloniai stebinančias naujoves. Svečių laukiame restorano darbo laiku – pirmadienį – penktadienį 18-24val., šeštadienį 12-24 val. ir sekmadienį 12-22 val.
Subačiaus g. 2, Vilnius
Virtuvės šefas Viačeslav Janč
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų
Rezervacijai:
8 5 2388388
hotel@imperialvilnius.lt
Degustacijų patiekimo laikas
I – V 18.00 -24.00
VI 12.00-24.00
VII 12.00-22.00