Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 20min |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
20min |
Ingredientai
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 50 g bolivinių balandų
- 40 g špinatų
- 200 g natūralaus jogurto
- 50 g fetos sūrio
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- saujelė kedrinių pinijų
- 1/2 a. š. maltų saldžiųjų paprikų
- žiupsnis druskos
- žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Pagal instrukciją išvirkite bolivines balandas. Palikite sietelyje, kad nutekėtų vanduo, o kruopos atvėstų.
- Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Apvoliokite su druska ir maltomis saldžiosiomis paprikomis. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite vištieną ir maišydami kepinkite ant nedidelės kaitros apie 7 minutes.
- Sumaišykite jogurtą su rūkytos paprikos milteliais ir šaukštu alyvuogių aliejaus, druskos dėkite pagal skonį.
- Tolygiu sluoksniu paskirstykite jogurto padažą lėkštėje, dėliokite špinatus bei vištieną. Ant viršaus barstykite bolivines balandas, trupintą fetos sūrį ir kedrines pinijas.
Maistinė vertė
Vištienos salotos su jogurto padažu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 461
Kalorijos iš riebalų 171
% Dienos norma*
Riebalai 19g
29%
Sotieji riebalai 8g
40%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 153mg
51%
Natris 1003mg
42%
Kalis 797mg
23%
Angliavandeniai 15g
5%
Skaidulinės medžiagos 1g
4%
Cukrus 8g
Protein 55g
110%
Vitaminas A
43%
Vitaminas C
11%
Kalcis
36%
Geležis
17%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu