Šį numerį rengėme gastropasauliui ypač niūriu laikotarpiu. Restoranai uždaryti, o mes, maisto entuziastai, gaminantys namuose, negalime savo kūriniais pasidalyti su draugais.
Nors nuoširdžiai tikime, kad Jūs, mieli skaitytojai, žurnalą sklaidote tuomet, kai vėl galime mėgautis mūsų išsiilgusių virtuvės meistrų kūriniais ir didelėmis bendraminčių kompanijomis prie savo stalo.
„Baum + Whiteman“, autoritetinga tarptautinė bendrovė, analizuojanti gastronomijos verslą, prognozuoja, kad viešojo maitinimo industrijai prireiks nemažai laiko prarastoms pozicijoms susigrąžinti. Anot ekspertų, greitojo maisto, drive-thru ir pristatymo į namus restoranai visiškai atsigaus tik 2022-aisiais, o mūsų pamiltos įprastos mitybos vietos, kuriose galėsime prisėsti ilgos vakarienės, suklestės… 2024-aisiais. Plačiau apie pasikeitusius maitinimosi įpročius skaitykite straipsnyje „Kaip ir kur maitinsimės šiais metais?“
Taigi, akivaizdu, kad šiemet daugiau laiko nei anksčiau praleisime namų virtuvėse. Todėl šiame numeryje pateikiame gausybę receptų ir patarimų, kaip ruošti valgį namuose, kur nusipirkti tinkamų produktų, kaip serviruoti stalą… net kaip įsirengti virtuvę, kad ji būtų patogi gaminti ir mėgautis bendraminčių kompanija.
Savo virtuvėse gaminkime taip, tarsi keliautume po visą pasaulį!