Šis žurnalas, tai beveik pusantro šimto puslapių, kuriuose nugulė gražesnio gyvenimo pasiūlymai. Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės. Juk viso pasaulio virtuvės meistrai kuria Jums!
Po kelerių metų pertraukos vėl išrinkti 50 geriausių pasaulio restoranų. „Michelin“ gido vertintojai kaip niekada priartėjo prie Lietuvos.
Mūsų kaimynams estams šių metų vasara buvo pirmoji, kai užsienio turistus galėjo kviestis į „Michelin“ žvaigžde pažymėtus restoranus. Be to, net 31 Estijos restoranas įtrauktas į „Michelin“ gidą, dar keli iš jų gavo specialiuosius „Bib Gourmand“ bei žaliosios žvaigždutės apdovanojimus.
Restoranas „180°“ tapo viena iš dviejų įstaigų Baltijos šalyse, šiemet pažymėtų „Michelin“ žvaigždėmis.
Po 4 metų pertraukos į Lietuvos gastronomijos pasaulį sugrįžta konkursai „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2022“ ir „Geriausias Lietuvos virėjas 2022“, skaičiuojantys jau 19-os metų istoriją nuo pirmųjų čempionatų. Versdami puslapį po puslapio skaitykite išsamias publikacijas, interviu apie šiuos rinkimus.
Kaip ir kiekviename, taip ir šiame žurnalo „Geras skonis“ numeryje, rubrikoje „HORECA verslui“, pristatome įmones, siūlančias prekes ir paslaugas, skirtas HORECA‘os sektoriui. Šį kartą rubriką pradedame nuo įmonės „ForHoreca“ vadovės Rasos Rudokaitės patarimų, kada turėtume pradėti rūpintis restoranų ir viešbučių terasų lauko baldais.
Milano svetingumo parodoje šiemet buvo pristatytos naujovės, kurias, tikėtina, kažkada pamatysime ir Lietuvoje. Ateinančio šiltojo sezono hitas – raudona ir oranžinė.
Kitoje rubrikos publikacijoje Jūratė Sprindžiūnaitė, edukacinės įmonės „Vynas ir draugai“ įkūrėja, pristato naujausią gamintojo „Riedel“ taurių liniją „Veloce“ ir pasakoja, kokią įtaką ragaujamo vyno skoniui turi taurės forma. Stilingi indai – reikšminga fine dining restoranų vizitinė kortelė. Kas dabar madinga garsiausiuose pasaulio restoranuose ir kaip šios tendencijos pasiekia Lietuvą, straipsnyje „Išskirtinio dizaino paieškos ir atsigręžimas į gamtą: įkvepiančios indų kolekcijos“ dalijasi „PROMO Cash & Carry“ parduotuves valdančios bendrovės „Sanitex“ produktų grupės vadovė Olivija Šakytė.
Maximilianas Riedelis, vienuoliktosios kartos atstovas, savo drąsiais sprendimais panašus į panką ir išsišokėlį.
Žvalgydamiesi, kas naujo gastronomijos pasaulyje ir ruošdamiesi žiemai, savo tradicinei rubrikai „Geras skonis“ rekomenduoja“ atrinkome ir Jums pristatome keletą mus sudominusių vietų įvairiuose šalies miestuose. Pirmoji rekomendacija – atsinaujinęs prekybos ir laisvalaikio centras „Panorama“ Vilniuje. Čia naujieji ir atsinaujinę operatoriai šį rudenį papildė gausų „Panoramos“ maisto produktų ir restoranų kategorijos portfelį, orientuotą į aukščiausią kokybę, įvairovę bei gerą skonį. Kita įdomi pažintis, kuria dalinamės, – Simonas Gudelis, 5 žvaigždučių viešbučio Vilniuje „Pacai“ restorano vadovas.
5 žvaigždučių viešbutis Vilniuje „Pacai“.
Pasak jo, viešbutyje restoranas visada tarsi išsiplečia: kiekvienas kvadratinis centimetras – nuo kiemo ir SPA iki registratūros bei viešbučio kambario – taip pat yra ir restoranas. Publikacijoje „Viešnagė viešbučio restorane: kas lieka už kadro, bet patirtį paverčia ypatinga?“ skaitykite ir daugiau profesionalo įžvalgų, kuo restoranas skiriasi nuo viešbučio restorano. Artėjant šventiniam periodui skaitytojams norime priminti nuostabią erdvę, tinkamą renginiams. Tai pačioje Vilniaus širdyje, Nacionalinėje dailės galerijoje, veikiantis restoranas „The Gallery“.
Restoranas „The Gallery“.
Ši vieta unikali tuo, kad svečiai gali mėgautis ne tik ypatingu svetingumu, bet ir privatumu, nes šalia – tik gamta ir netoli vingiuojanti upė. Viešintiems Birštone rekomenduojame užsukti į Birštono „Pievas“. Čia po vienu stogu telpa daugybė skirtingų dalykų – egzotiški augalai ir originalios interjero detalės, rinktinis vynas ir saldumynai; peržvelgęs patiekalų bei kavos meniu dažnas nejučiomis kilsteli antakius. O Druskininkų svečių nuoširdžiai laukia Tomas Mockūnas, restorano „Keturi vėjai“ virtuvės šefas.
Restoranas „Keturi vėjai“
Druskininkų komplekse „Grand SPA Lietuva“ įsikūrusiame restorane pasijusite it mažojoje Prancūzijoje.
Tad linkime jums skanių atradimų ir smagių įspūdžių šią žiemą ir visada!
Žurnalo „Geras skonis“ komanda